Ne kupujte letne vinjete!

Foto: Dars
Foto: Dars
Letne vinjete za slovenske avtoceste se ne izplača kupiti.
Oglej si celoten članek

Vsi preračunljivci, ki se bodo v prihodnjih mesecih vozili po avtocestnem omrežju, a še nimajo vinjete za svoj avtomobil, se bodo odslej lahko izognili nakupu letne vinjete, saj se cenovno ne  izplača več. 

Do 1. decembra so še dobri trije meseci. Letna vinjeta za avtomobil stane 110 evrov, mesečna pa 30 evrov. Letno vinjeto za 2017 bo mogoče kupiti že s 1. decembrom letos. To pomeni, da je mogoče s tremi mesečnimi vinjetami priti "skozi" september, oktober in november. Če bi vinjeto potrebovali že do zaključka avgusta, torej še za dodatni teden, potem je dovolj doplačati še za tedensko vinjeto (15 evrov), a bi bili še vedno na boljšem. Tudi za kategorijo 2B (kombiji) izračun pravi podobno. Namesto 220 evrov za letno vinjeto je bolj kupiti tri mesečne vinjete po 60 evrov. Tedenska vinjeta za 2B stane 30 evrov. 

Je pa res, da bo v zameno za prihranjene evre nekaj več dela z lepljenjem in odstranjevanjem nalepk.

Daleč največ letnih vinjet se sicer proda januarja in februarja, a obstajajo tudi razlogi za kasnejši nakup - nov avto, spremenjene vozne navade ...

Za Avstrijo kupite dvomesečno

Tudi nakup letnih vinjet za nekatere sosednje države praktično ni več smiseln. Nemški klub Adac glede Avstrije svetuje nakup dvomesečnih vinjet, ki vsaka stane po 25,70 evrov. Letna vinjeta stane 85,70 evrov. 

Na Češkem pa letna vinjeta stane 57 evrov, mesečna pa 17 evrov. 

Le za Švico ostaja letna vinjeta aktualna, a iz drugega razloga - v Švici ne poznajo mesečnih ali tedenskih vinjet.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 15:18 4. Januar 2017.

    Ponavljam resnico: Janša SDS = cca. 68 eur letna vinjeta (oni so uvedli vinjeto), SD lutkica na oblasti = 110 …

  • 14:04 23. Avgust 2016.

    avstrijska vinjeta 86 eur, češka 57, švicarska 40 in potem takem si nekdo upa trditi, da je za slovensko 110 …

  • 09:46 23. Avgust 2016.

    Tle je point, da greš se vsaj ne ustaviš ingreš z večjo hoitrostjo skozi cestninsko. Ja Bil je ABC, pri …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.