Nekoč avtomobili, danes umetnine

Foto: Profimedia Ptolemy Elrington Foto: Profimedia Ptolemy Elrington Foto: Profimedia Ptolemy Elrington Foto: Profimedia Ptolemy Elrington Foto: Profimedia Ptolemy Elrington Foto: Profimedia Ptolemy Elrington Foto: Profimedia Ptolemy Elrington Foto: Profimedia Ptolemy Elrington Foto: Profimedia Ptolemy Elrington Foto: Profimedia Ptolemy Elrington
Tudi iz avtomobilov na odpadu je mogoče napraviti neverjetne stvari, dokazuje zgodba angleškega umetnika.
Oglej si celoten članek

Anglež Ptolomy Elrington je pred 15 leti pustil službo in se lotil svoje ljubezni - umetniškega ustvarjanja. A od ostalih umetnikov ga ločijo ideje, ki jih najde tam, kjer drugi vidijo le kup odslužene pločevine in plastike - na avtomobilskih odpadih.

Za svoje stvaritve najraje uporablja avtomobilske dele, kot so pokrovi za kolesa, vrata, motorni pokrovi ali odbijači. Uporabni zanj so tudi odsluženi sesalce ali nakupovalni vozički, s svojimi deli pa je že pritegnil pozornost največjih svetovnih medijev.

Kot pravi, se je umetnosti reciklaže naučil med svojim popotovanjem po Indiji, kjer je po svojih besedah videl ogromno ljudi, ki morajo biti v vsakdanjem življenju neverjetno inovativni s pičlim naborom stvari, ki so jim na razpolago. Njegova zelo priljubljena tematika so živali, s kateri želi ljudem vzbuditi pozornost in zavedanje o dragocenosti narave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.