Avto
127 ogledov

Nekoč avtomobili, danes umetnine

Ptolemy Elrington
1/10
Profimedias
Tudi iz avtomobilov na odpadu je mogoče napraviti neverjetne stvari, dokazuje zgodba angleškega umetnika.

Anglež Ptolomy Elrington je pred 15 leti pustil službo in se lotil svoje ljubezni - umetniškega ustvarjanja. A od ostalih umetnikov ga ločijo ideje, ki jih najde tam, kjer drugi vidijo le kup odslužene pločevine in plastike - na avtomobilskih odpadih.

Za svoje stvaritve najraje uporablja avtomobilske dele, kot so pokrovi za kolesa, vrata, motorni pokrovi ali odbijači. Uporabni zanj so tudi odsluženi sesalce ali nakupovalni vozički, s svojimi deli pa je že pritegnil pozornost največjih svetovnih medijev.

Kot pravi, se je umetnosti reciklaže naučil med svojim popotovanjem po Indiji, kjer je po svojih besedah videl ogromno ljudi, ki morajo biti v vsakdanjem življenju neverjetno inovativni s pičlim naborom stvari, ki so jim na razpolago. Njegova zelo priljubljena tematika so živali, s kateri želi ljudem vzbuditi pozornost in zavedanje o dragocenosti narave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.