Nemci ne kupujejo Tesle, ampak BMW

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
BMW i3 je najbolje prodajan električni avtomobil v Nemčiji. Celoten sektor sicer ostaja izredno majhen, so pokazale opravljene analize avtomobilskih revij Auto Motor in Sport.
Oglej si celoten članek

Lani je bilo skupaj na nemškem trgu prodanih 2231 avtomobilov i3, vključno s tistimi z nameščenim bencinskim motorjem za podaljševanje dosega. Na drugem mestu je s 1589 prodanimi primerki smartov električni fortwo, 1354 pa je bilo prodanih Volkswagnovih električnih e-upov.

BMW i3 s štirimi vrati je bil predstavljen na frankfurtskem avtomobilskem sejmu v lanskem letu. Na nemških cestah je sicer le redko viden. V primerjavi z nekaterimi skandinavskimi državami Berlin voznikov ne spodbuja posebej k nakupu električnih - in s tem okolju prijaznejših - avtomobilov.

Po poročanju ameriške avtomobilske revije Car & Driver BMW menda ni zadovoljen s prodajo avtomobila i3 na domačem trgu. Prodaja naj bi bila namreč le na približno tretjini načrtovane. Proizvajalec menda zato snuje nove spodbude za kupce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.