Avto
46 ogledov

Nemci ne kupujejo Tesle, ampak BMW

BMW i3 Andrej Leban
BMW i3 je najbolje prodajan električni avtomobil v Nemčiji. Celoten sektor sicer ostaja izredno majhen, so pokazale opravljene analize avtomobilskih revij Auto Motor in Sport.

Lani je bilo skupaj na nemškem trgu prodanih 2231 avtomobilov i3, vključno s tistimi z nameščenim bencinskim motorjem za podaljševanje dosega. Na drugem mestu je s 1589 prodanimi primerki smartov električni fortwo, 1354 pa je bilo prodanih Volkswagnovih električnih e-upov.

BMW i3 s štirimi vrati je bil predstavljen na frankfurtskem avtomobilskem sejmu v lanskem letu. Na nemških cestah je sicer le redko viden. V primerjavi z nekaterimi skandinavskimi državami Berlin voznikov ne spodbuja posebej k nakupu električnih - in s tem okolju prijaznejših - avtomobilov.

Po poročanju ameriške avtomobilske revije Car & Driver BMW menda ni zadovoljen s prodajo avtomobila i3 na domačem trgu. Prodaja naj bi bila namreč le na približno tretjini načrtovane. Proizvajalec menda zato snuje nove spodbude za kupce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.