Nepravilno parkirana vozila bi posneli in po pošti poslali kazni

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V slovaškem mestu Nitra bodo s kamero posneli oziroma fotografirali nepravilno parkirana vozila in lastnikom na dom poslali kazni.
Oglej si celoten članek

Po pisanju slovaških medijev bo fotografija nepravilno parkiranega avtomobila dovolj, da bo lastnik na dom prejel kazen. Na ta način želijo v mestu narediti red na parkiriščih in hkrati dodatno zapolniti mestni proračun. V Nitri so že namenili del proračuna, v vrednosti 100 tisoč evrov, za namen nakupa kamer, ki jih bodo izbrali na javnem razpisu.

Avto Parkirni listki so v Mariboru že preteklost

Pri tem opozarjajo, da ni dovolj le posnetek avtomobila, saj morajo preveriti tudi druge načine plačila parkirnine, od plačevanja z SMS-i, rezidenčnimi in naročniškimi karticami. Vse to mora biti združljivo z novo programsko opremo, še piše slovaški spletni portal Pravda.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:10 20. Maj 2021.

    tako bi moglo bit pr nas...pa še korak dlje:vsak bi lahko fotografiral in poslal policiji,da niti ne grem v to,da …

  • 14:36 20. Maj 2021.

    Praksa v Švici ,kjer uporabljajo drone medtem ko pri nas zaposlujejo dodatne kadre ,ki nadzirajo veljavnost parkirnega listka.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.