Nepričakovano: VW bo na ceste vrnil odpisan model!

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Zaradi povpraševanja kupcev so se pri Volkswagnu odločili za nepričakovano potezo.
Oglej si celoten članek

Volkswagen namerava zaradi vse večjega pritiska na prodajo električnih vozil, predvsem tistih po razumnih cenah, na ceste vrniti mali električni model e-up! Za zdaj je informacij, kdaj, če se to sploh bo zgodilo, v kakšnih količinah in na katerih trgih, še malo.

znana cena Golf, ki 100 km poti naredi za tri evre

VW je prenehal intenzivno promovirati e-Up leta 2020, ko so finančne spodbude nemških oblasti namenjene za spodbujanje nakupa električnih vozil povzročile porast povpraševanja kupcev po e-vozilih. Mali mestni električni avto nikoli ni bil zasnovan za proizvodnjo v velikih količinah, zato ga niso nikoli prodajali s popusti.

Foto: Volkswagen Volkswagen e-up!

EURBANI LPP z e-golfi po potnike tudi pred trgovske centre

Vendar pa je prodajni uspeh majhnih električnih avtomobilov, kot sta renault zoe in po novem dacia spring, dokaz, da je povpraševanje po poceni EV vozilih na evropskem trgu veliko. Volkswagen je lani prodal 41.400 enot malega e-up! Trenutno e-up! ne najdemo niti na nemških cenikih.

Avto Tega nismo vajeni: VW posodobil avto in spustil ceno

Iz Volkswagna so pred dnevi sporočili, da so v minulem letu po vsem svetu prodali več električnih avtomobilov kot kdajkoli prej: skupaj je bilo končnim kupcem dobavljenih več kot 369.000 električnih avtomobilov (+73 % glede na leto 2020), od tega približno 106.000 priključnih hibridov (+33 %) in 263.000 popolnoma električnih vozil (+97 %). Podjetje je tako v primerjavi s prejšnjim letom podvojilo število prodanih baterijskih električnih vozil. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:00 20. Januar 2022.

    Kaj pa Lupo? Tisti od mojega sodelavca se je lupil kot prasec!

  • 17:08 20. Januar 2022.

    Ne nabijajte!!!! Mali električni Up je bil 2018 ali 2019 v nori akciji in s subvencijo koštal 10.000 Eur in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.