Avto
5005 ogledov

Tega nismo vajeni: VW posodobil avto in spustil ceno

Volkswagen e-up! Volkswagen
Volkswagen je svojemu malemu mestnemu električnemu avtomobilu vstavil novo, zmogljivejšo baterijo, kar poveča doseg vožnje z enim polnjenjem. Hkrati pa je znižal ceno, kar nismo ravno vajeni v avtomobilski industriji.

Električni avtomobili postajajo na eni strani uporabnejši, na drugi pa cenovno dostopnejši. Z večjim številom električnih avtomobilov v proizvodnji lahko tudi brez državnih subvencij pričakujemo bolj konkurenčne cene, so že dalj časa prepričani strokovnjaki.

Dokaz Avto Z električnim smo hoteli na Vršič in vmes storili napako

Pri Volkswagnu bodo imel avtosalonu salonu v Frankfurtu glavno besedo električni avtomobili. Poleg glavne zvezde, serijskega ID3, ki naj bi spremenil naš pogled na vožnjo z električnimi vozili, bo na razstavnem prostoru tudi prenovljeni električni malček VW e-up!

Volkswagen e-up! | Avtor: Volkswagen Volkswagen

BMW i3 lumar edition Prvi na svetu Avto Vsaka nova hiša bo morala imeti polnilno postajo za električni avtomobil

Za modelsko leto 2020 bo imel elektromotor z močjo 61 kilovatov (83 KM), na voljo pa bo le s petimi vrati. Z enim polnjenjem litij ionske baterije s kapaciteto 32.3 kWh (prej 18,7 kWh) bo možno prevoziti 260 kilometrov, baterijo pa bo do 80 odstotkov kapacitete na hitri polnilnici možno napolniti v eni uri. Garancija na baterijo bo osem let oziroma 160 tisoč prevoženih kilometrov. Pospešek od 0 do 100 km/h je 11,9 sekunde, največja hitrost pa 130 km/h.

Audi e-tron skuter Znana cena Avto Audi je združil električni skiro in rolko

Avtomobil v dolžino meri 3,6 metra, v njem so štirje sedeži, volumen prtljažnega dela je 250 litrov oziroma 923 litrov, če podremo sedeža v drugi vrsti. V standardni opremi so v Nemčiji klima, bluetooth, kot tudi sistem na opozorilo o nenamernem zapuščanju voznega pasu. 

Hyundai kona electric Avto Prvi 100-odstotno električni avtomobil, ki me je res navdušil

Kar zadeva ceno, je ta zdaj v Nemčiji 21.975 evrov (1.000 evrov manj kot pred prenovo), in to brez subvencije in bonusov, ki so jih deležni kupci v Nemčiji. Tako bodo lahko Nemci volkswagna e-up! po novem kupili za 17.595 evrov.
 

Komentarjev 5
  • stromar 20:11 06.september 2019.

    Bravo vw, ker ostali samo dražijo

  • dusan11 19:31 06.september 2019.

    Saj vemo kako hodijo lastniki wv na dopust z vlečno službo

  • dusan11 19:28 06.september 2019.

    Res je , dodali so vlečno službo zastojn