Avto
3483 ogledov

Vsaka nova hiša bo morala imeti polnilno postajo za električni avtomobil

BMW i3 lumar edition BMW
Prvi na svetu uvajajo tako novost, s katero želijo pospešiti elektromobilnost.

Anglija bo postala prva država na svetu, ki bo uvedla obvezno vgradnjo polnilne postaje za električne avtomobile v novozgrajenih hišah, piše britanski Auto Express.

Prima električni avti Avto Toliko boste plačali za polnjenje avtomobila

Angleška vlada želi s to novostjo olajšati izgradnjo potrebne infrastrukture za prilagoditev na novosti v prometu, vključno z vozili na električni pogon. V raziskave so vložili več kot 40 milijonov funtov. Prometni minister Chris Grayling je dejal: "Domače polnilne postaje za električna vozila so najbolj primerne in enostavne za polnjenje električnih vozil, to pa je tudi najcenejši način polnjenja vozila. Avto parkiraš doma, ga priključiš na polnilno postajo in baterijo ponoči polniš kot tisto v mobilnem telefonu." Angleži bodo že prihodnje leto na javnih polnilnih postajah uvedli dostopno brezstično plačevanje. 

PRIMA test električnih avtomobilov | Avtor: PRIMA PRIMA

Električni avto polnilnica polnilni kabel Avto Polnjenje električnega avtomobila že dražje od točenja goriva

To je le del strategije Road to Zero, katere vrednost ocenjujejo več kot milijardo in pol evrov. Končni cilj je postavljen v leto 2040, ko nameravajo Angleži prepovedati prodajo vozil, ki niso vsaj deloma električna. Detajli še niso znani, neuradno pa naj bi moral biti vsak novi avtomobil, sposoben vsaj 80 kilometrov poti prevoziti na elektriko, kar pomeni, da bodo v prodaji le 10-odstotno električna vozila, priključni hibridi in vozila na vodik.

Komentarjev 8
 • ode 18:07 18.julij 2019.

  To bodo navadne gospodinjske 3 fazne vtičnice v vsaki garaži, kar je pri nas že 50 let nekaj samoumevnega. Ne bodo hitre polnilne postaje na DC, kot abervezniki mislite.

 • 1537a9d7678739ca80df4bd60c9c52856f6ba1bf 14:12 18.julij 2019.

  dokler bo domet avta 200 km in ne 700 ga nočem nikoli

 • Avatar vec
  vec 19:37 17.julij 2019.

  Seveda to bo super, sicer ne za lastnika hiše, ampak za tistega ki je uspal ali še bo zlobiral tako zadvo, ter sevede tistih nekaj posvečenih ki bodo dobili koncesijo za prodajo teh priključkov (na harware mislim) pač enako nepotrebno ...prikaži več kot čitalniki na radiatorjih in detektorji CO2, čim slišiš KONCESIJA, vedi da je v ozadju lumparija.

Sorodne novice