Avto
4479 ogledov

Audi je združil električni skiro in rolko

Audi e-tron skuter
1/12
Audi
Audi se je pridružil avtomobilskim proizvajalcem, ki svojo ponudbo širijo tudi v alternativne smeri mobilnosti in razvil električno vozilce e-tron scooter, ki je kombinacija električnega skiroja in rolke.

Kot pravijo pri Audiju, e-tron scooter združuje prednosti električnega skiroja in rolke, namenili pa so ga predvsem voznikom z željo po športnejši vožnji. Tehta zgolj 12 kilogramov, zložen pa je dovolj kompaktnih mer, da ga lahko voznik zloži in kot nahrbtnik odnese na metro ali tramvaj, brez težav pa ga lahko shrani tudi v prtljažnik avtomobila.

Audi e-tron skuter | Avtor: Audi Audi

Posebno je tudi upravljanje, saj ga lahko voznik vozi zgolj z eno roko, s katero upravlja hitrost, z drugo pa lahko nakazuje smer. Del upravljanja poteka tudi z nagibanjem telesa, tako kot pri običajni rolki, saj premične osi štirih koles omogočajo precej nagibanja in zelo tesne zavoje, z nogami pa se upravlja tudi hidravlična zavora. E-tron scooter je sicer popolnoma opremljen tudi z led lučmi, zato je dobro viden tudi ponoči, povezava preko bluetootha pa omogoča nastavitve parametrov vožnje in varnost pred tatovi.

Audi e-tron skuter | Avtor: Audi Audi

V krmilni drog vgrajena baterija, ki se lahko polni tudi preko vtičnice v avtomobilu omogoča doseg do 20 kilometrov, pri čemur ji je v pomoč tudi rekuperacija zavorne energije, največja hitrost vožnje pa je 20 kilometrov na uro.

E-tron scooter bo naprodaj konec prihodnjega leta, ko naj bi stal dobrih 2.000 evrov, ponudili ga bodo tudi v okviru delitvenih shem za prebivalce mestnih središč, na voljo pa bo tudi kot dodatna oprema Audijevih električnih modelov e-tron.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.