Avto
1836 ogledov

Njegovo veličanstvo štirih krogov, S8

Audi S8 Audi
Kaj nastane, ko audi A8 zamenja črko v imenu.

Audi je predstavil še najmočnejšo različico dve leti stare aktualne generacije A8. Novi S8 poganja 4,0-litrski V8 bencinski motor, ki ima na zalogi 420 kW moči (571 KM). Poleg tega spravi na vsa štiri kolesa še 800 Nm navora, kar pride več kot prav pri športnem premikanju petmetrske limuzine. V avtu je sicer vgrajen 48-voltni sistem, ki omogoča tehnologijo mehkega hibrida. 

Audi S8 | Avtor: Audi Audi
Audi S8 | Avtor: Audi Audi

Aktivno vzmetenje je standardno in prilagaja dvigovanje in spuščanje vsakega kolesa posebej. Seveda je mogoče nastavljati trdoto vzmetenja, posebne kamere pa skenirajo cesto pred seboj in vnaprej pripravijo vse potrebno za vožnjo prek lukenj. Quattro pogon je kombiniran s štirikolesnim volanom in športnim diferencialom, med opcijami na ceniku so keramične zavore, ki še učinkoviteje ustavijo avtocestno zverino. S8 je na voljo v standardni in podaljšani različici.

Audi S8 | Avtor: Audi Audi

S8 sicer ne daje preveč poudarka bahaštvu, bestialno naravo pa tako zunaj kot znotraj dobro skriva. Seveda pa luksuza ne manjka, podkrepljen je z vložki karbona in aluminija ter tremi zasloni in digitalnimi tehnologijami. Od zunaj ga bomo najhitreje prepoznali po petkrakih platiščih in bolj agresivnemu nosu.

Če kupec izbere vse, kar nudi S8 s seznama doplačil, potem v njem deluje kar pet radarjev, šest kamer, 12 ultrazvočnih senzorjev in laserski skener.

Audi S8 | Avtor: Audi Audi
Audi S8 | Avtor: Audi Audi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.