Avto
1221 ogledov

Pri Audiju predstavili uličnega rezbarja

Audi A1 citycarver
1/8
Audi
Posebna izpeljanka modela A1 se imenuje A1 citycarver.

Iz mešanice različnih pričakovanj kupcev in pristopa oblikovalcev so pri Audiju predstavili model A1 citycarver. Ime nakazuje, da ga želijo umestiti v dva svetova obenem. Carver v prevodu sicer pomeni rezbar.

Audi A1 citycarver | Avtor: Audi Audi
Audi A1 citycarver | Avtor: Audi Audi

Osnova avta je aktualni model A1, torej druga generacija malega mestnega kombilimuzinskega avta premium slovesa. In ker imajo današnji kupci velike apetite po suvovskem videzu, so audiju A1 za 35 milimetrov dvignili podvozje, obuli večja platišča, mu nadeli črne obrobe okoli blatnikov in pragov ter dodali robustnejše blatnike. Poudarek je tudi na različnih barvnih kontrastih.

Audi A1 citycarver | Avtor: Audi Audi

Nastal je A1 citycarver, ki naj bi ponujal vozniško avanturo ne le v mestih, temveč tudi na izletih po podeželju. S svojimi 4,04 metra dolžine pa naj tudi ne bi konkuriral (preveč) večjemu in "pravemu" križancu Q2.

V notranjosti bo skoraj identičen klasičnemu A1, le nekateri barvni kontrasti so dodani na razpolago kupcem. Osrednji zaslon bo standardno meril 10,25 palca. O motorjih pri Audiju niso povedali nič, pričakovati pa gre standardno tri- in štirivaljno motorizacijo iz modela A1. 

Prodaja se bo začela po premieri na septembrskem avtosalonu v Frankfurtu.

Audi A1 citycarver | Avtor: Audi Audi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.