Nespametna poteza: namesto 20 evrov mora zdaj plačati 1.500 evrov kazni

Foto: Facebook/Policija Kulmbach
Foto: Facebook/Policija Kulmbach
Gestikuliranja s sredincem pred kamero policisti niso mogli kar mirno pogoltniti. Kazen se je zvišala za kar 75-krat.
Oglej si celoten članek

Mladenič si bo morda zapomnil, da je včasih bolje požreti grde misli.  26-letnik je meseca aprila s svojim BMW X5 v nemškem mestu Oberfrankenu mimo hitrostne kamere pripeljal nekoliko prehitro. 81 km/h namesto 70 km/h, če smo natančni, kar za uvoz, ki vodi na avtocesto, niti ni tako pretirana prekoračitev. 

Dobiti bi moral kazen v višini 20 evrov. 

A je voznik ob vožnji mimo kamere proti njej in uslužbencu policije uperil še sredinec, kar je naprava s fotografijo tudi zabeležila. Policisti so opolzko gesto vzeli skrajno resno in ga ovadili zaradi žaljivega odnosa do uradne osebe. Sodišče je policistom v celoti pritrdilo in mladeniču na koncu prisodilo kazen kar 1.500 evrov ter odvzem izpita za mesec dni, poroča Autobild.

Zakaj je sodišče sprejelo tako ostro kazen, ni znano. Morda pa je nekaj v povezavi s preteklimi cestnimi grehi voznika.

xxx

Vozite po omejitvah in z mirnimi živci

Po Sloveniji pravkar poteka preventivna akcija proti preveliki hitrosti, ki je eden poglavitnih razlogov za nastanek hudih nesreč. Policisti in redarji po državi še intenzivneje kot sicer spremljajo obnašanje voznikov na cesti.

Novogoriški policisti so tako poročali, da so med poostrenim nadzorom v Zgornjem Posočju v nedeljo zaznali motorista, ki je dovoljeno hitrost izven naselja presegel kar za 54 km/h.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:25 12. Avgust 2020.

    To ni v nobeni povezavi s prejsnjimi prekrski. Ce to pokazes tudi drugemu vozniku te stane od 1000 eur naprej.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.