Avto
5392 ogledov

Nespametna poteza: namesto 20 evrov mora zdaj plačati 1.500 evrov kazni

Radar hitrost sredinec Facebook/Policija Kulmbach
Gestikuliranja s sredincem pred kamero policisti niso mogli kar mirno pogoltniti. Kazen se je zvišala za kar 75-krat.

Mladenič si bo morda zapomnil, da je včasih bolje požreti grde misli.  26-letnik je meseca aprila s svojim BMW X5 v nemškem mestu Oberfrankenu mimo hitrostne kamere pripeljal nekoliko prehitro. 81 km/h namesto 70 km/h, če smo natančni, kar za uvoz, ki vodi na avtocesto, niti ni tako pretirana prekoračitev. 

Dobiti bi moral kazen v višini 20 evrov. 

A je voznik ob vožnji mimo kamere proti njej in uslužbencu policije uperil še sredinec, kar je naprava s fotografijo tudi zabeležila. Policisti so opolzko gesto vzeli skrajno resno in ga ovadili zaradi žaljivega odnosa do uradne osebe. Sodišče je policistom v celoti pritrdilo in mladeniču na koncu prisodilo kazen kar 1.500 evrov ter odvzem izpita za mesec dni, poroča Autobild.

Zakaj je sodišče sprejelo tako ostro kazen, ni znano. Morda pa je nekaj v povezavi s preteklimi cestnimi grehi voznika.

Vozite po omejitvah in z mirnimi živci

Po Sloveniji pravkar poteka preventivna akcija proti preveliki hitrosti, ki je eden poglavitnih razlogov za nastanek hudih nesreč. Policisti in redarji po državi še intenzivneje kot sicer spremljajo obnašanje voznikov na cesti.

Novogoriški policisti so tako poročali, da so med poostrenim nadzorom v Zgornjem Posočju v nedeljo zaznali motorista, ki je dovoljeno hitrost izven naselja presegel kar za 54 km/h.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Waltter 14:25 12.avgust 2020.

    To ni v nobeni povezavi s prejsnjimi prekrski. Ce to pokazes tudi drugemu vozniku te stane od 1000 eur naprej.