Nevidne čelade pri nas ne moremo zavarovati

Foto: Hannes Söderlund
Foto: Hannes Söderlund
Zavarovalnice. Povpraševanja po zavarovanju čelad pri nas še ni.
Oglej si celoten članek

Kritje. “Nevidne čelade” hövding s tehnologijo zračne blazine prodajajo že v številnih državah po Evropi, stanejo pa 399 evrov.

"Letos smo prešli s 50 trgovin na Švedskem na 250 trgovin v severni Evropi. Švedska je največji trg, saj sva tu najdlje, a tudi nemški je precej velik. V zadnjih nekaj tednih pa se za čelado zelo zanimajo tudi Britanci, kjer so trenutno velike razprave o varnosti kolesarjev, saj jih je v zadnjem času veliko umrlo v nesrečah," nam je pojasnila izumiteljica "nevidne čelade" Terese Alstin.

Ko se čelada enkrat sproži, ni več uporabna. Alstinova nam je pojasnila kako je z zavarovanjem kolesarske čelade na Švedskem: "Na Švedskem dobiš novo čelado, če imaš zavarovanje doma in ne potrebuješ dodatnega zavarovanja. Enako je na Danskem. Večina distributerjev pa ponuja nadomestek v primeru nesreče, ki strankam zagotavlja 50-odstotni popust na novo čelado, če ste bili udeleženi v prometni nesreči. V nekaterih državah nimajo primernega zavarovanja, ki bi krilo del stroškov. Takšnim strankam ob nakupu nove ponujamo 15-odstotni popust.

Pri nas kaskopaket za kolesarje

“Glede na to, da je čelada nov izum, takšnega povpraševanja še nismo zaznali. Običajne čelade je mogoče zavarovati v sklopu dodatne opreme, na primer pri zavarovanju motorja, oziroma v sklopu zavarovanja stanovanjskih premičnin,” pojasnjujejo v Adriaticu Slovenici. Pri Zavarovalnici Triglav tovrstne čelade ni mogoče zavarovati v sklopu stanovanjskih ali drugih premoženjskih zavarovanj, so pa letos pripravili novo storitev za uporabnike koles ter koles na električni pogon in drug pogon s pedali, ki jih po zakonu ni treba registrirati. Na voljo sta dva paketa – osnovni paket, ki vključuje asistenco za kolo kolesarja, zavarovanje odgovornosti kolesarja in nezgodno zavarovanje, ter kaskopaket, ki krije odgovornost, nezgodo in uničenje ali poškodovanje kolesa na območju celotne Evrope.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.