Ni avtomobil in ni motocikel. Kaj je to?

Foto: Gregor Prebil Renault Twizy Foto: Gregor Prebil Renault Twizy Foto: Gregor Prebil Renault Twizy Foto: Gregor Prebil Renault Twizy Foto: Gregor Prebil Renault Twizy Foto: Gregor Prebil Renault Twizy Foto: Gregor Prebil Renault Twizy Foto: Gregor Prebil Renault Twizy
Renault je predstavil tretji povsem električni model, štirikolesnik twizy. Gre za novo obliko mobilnosti, ki naj bi v mestih s štirimi kolesi, volanom, varnostjo, okretnostjo, ceno, časom in ekonomičnostjo konkurirala avtomobilom in motociklom.
Oglej si celoten članek

Renault je predstavil tretjega od četverčka električnih vozil twizy, ki je v Evropi že naprodaj, k nam pa naj bi prišel naslednje leto.

Lahki štirikolesnik ni ne motocikel, ne avtomobil. Je kvadricikl s svojimi posebnostmi. Več o vozilu, ki ga preizkušamo in ga poganja "slovensko srce“, velik met je uspel Iskri Avtoelektriki, ki je s svojim znanjem navdušila Renault in izdelala dve različici elektromotorja, ki se vgrajuje v štirikolesnik, si boste lahko prebrali naslednji teden.

Zaenkrat dodajamo le, da šibkejša različica, za katero vozniški izpit B kategorije ni potreben, stane 6.990 evrov, pri nas pa bi po trenutnih subvencijah stala 4.990 evrov. Močnejša, ki doseže 80 km/h, v Franciji pa za eno polnjenje, ki v povprečju zadostuje za realnih 80 kilometrov poti plačate 0,7 evra, pa 600 evrov več. A pozor, zaradi višjih subvencij, bi pri nas stala manj kot šibkejši twizy.

Fotografije vozila, ki z obliko spominja na avtomobile iz znanstveno-fantastičnih filmov, si lahko pogledate v fotogaleriji zgoraj, več o novem modelu, pogovor z glavnim inženirjem Renaulta zadolženim za električna vozila in predstavnikoma Iskre Avtoelektrike, pa si boste lahko prebrali prihodnji teden

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.