Avto
187 ogledov

Ni avtomobil in ni motocikel. Kaj je to?

Renault Twizy
1/8
Gregor Prebil
Renault je predstavil tretji povsem električni model, štirikolesnik twizy. Gre za novo obliko mobilnosti, ki naj bi v mestih s štirimi kolesi, volanom, varnostjo, okretnostjo, ceno, časom in ekonomičnostjo konkurirala avtomobilom in motociklom.

Renault je predstavil tretjega od četverčka električnih vozil twizy, ki je v Evropi že naprodaj, k nam pa naj bi prišel naslednje leto.

Lahki štirikolesnik ni ne motocikel, ne avtomobil. Je kvadricikl s svojimi posebnostmi. Več o vozilu, ki ga preizkušamo in ga poganja "slovensko srce“, velik met je uspel Iskri Avtoelektriki, ki je s svojim znanjem navdušila Renault in izdelala dve različici elektromotorja, ki se vgrajuje v štirikolesnik, si boste lahko prebrali naslednji teden.

Zaenkrat dodajamo le, da šibkejša različica, za katero vozniški izpit B kategorije ni potreben, stane 6.990 evrov, pri nas pa bi po trenutnih subvencijah stala 4.990 evrov. Močnejša, ki doseže 80 km/h, v Franciji pa za eno polnjenje, ki v povprečju zadostuje za realnih 80 kilometrov poti plačate 0,7 evra, pa 600 evrov več. A pozor, zaradi višjih subvencij, bi pri nas stala manj kot šibkejši twizy.

Fotografije vozila, ki z obliko spominja na avtomobile iz znanstveno-fantastičnih filmov, si lahko pogledate v fotogaleriji zgoraj, več o novem modelu, pogovor z glavnim inženirjem Renaulta zadolženim za električna vozila in predstavnikoma Iskre Avtoelektrike, pa si boste lahko prebrali prihodnji teden

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.