Nissan predstavil bencinsko postajo prihodnosti

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Kako bodo v prihodnosti videti bencinske postaje? Bodo to sploh še bencinske črpalke, kot jih poznamo danes? To nam zdaj poskušajo pokazati pri Nissanu.
Oglej si celoten članek

Japonski proizvajalec avtomobilov bo marca na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil nov projekt. V kratkem video zapisu in s pomočjo nekaj fotografij, so pri Nissanu pokazali brezžično indukcijsko polnilno postajo s polnilcem baterije nameščen na spodnji rob vozila. Japonci nameravajo polnilec osvetliti z led diodami, da bi bil bolje viden. Ko se bo polnjenje začelo, se bodo led diode iz zelene barve obarvale v modro barvo.

Prav tako pri Nissanu so pred kratkim predstavili brezžični polnilec z močjo sedem kilovatov, ki lahko čez noč napolni baterijo v vozilu (60 kW), za katero pri Nissanu trdijo, da bo omogočila doseg vozila z enim polnjenjem do 500 kilometrov.

Japonci verjamejo, da bodo "bencinske" postaje prihodnosti temeljile prav na brezžičnem polnjenju baterij. Nissan pri projektu sodeluje z Foster + Partners, podjetjem, ki se ukvarja z inovacijami v arhitekturi. Za svoje dosedanje dosežke so na 120 nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih prejeli 680 nagrad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.