Avto
45 ogledov

Nissan predstavil bencinsko postajo prihodnosti

Nissan leaf Youtube
Kako bodo v prihodnosti videti bencinske postaje? Bodo to sploh še bencinske črpalke, kot jih poznamo danes? To nam zdaj poskušajo pokazati pri Nissanu.

Japonski proizvajalec avtomobilov bo marca na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil nov projekt. V kratkem video zapisu in s pomočjo nekaj fotografij, so pri Nissanu pokazali brezžično indukcijsko polnilno postajo s polnilcem baterije nameščen na spodnji rob vozila. Japonci nameravajo polnilec osvetliti z led diodami, da bi bil bolje viden. Ko se bo polnjenje začelo, se bodo led diode iz zelene barve obarvale v modro barvo.

Prav tako pri Nissanu so pred kratkim predstavili brezžični polnilec z močjo sedem kilovatov, ki lahko čez noč napolni baterijo v vozilu (60 kW), za katero pri Nissanu trdijo, da bo omogočila doseg vozila z enim polnjenjem do 500 kilometrov.

Japonci verjamejo, da bodo "bencinske" postaje prihodnosti temeljile prav na brezžičnem polnjenju baterij. Nissan pri projektu sodeluje z Foster + Partners, podjetjem, ki se ukvarja z inovacijami v arhitekturi. Za svoje dosedanje dosežke so na 120 nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih prejeli 680 nagrad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.