Nissanov križanec z Mitsubishijevim hibridnim pogonom

Foto: Nissan
Foto: Nissan
Po prevzemu 34 odstotnega deleža v Mitsubishiju, iz koncerna Renault-Nissan prihaja novica, da bi utegnili izkoristiti Mitsubishijevo tehnologijo in jo uporabiti v nekaterih svojih prihodnjih modelih.
Oglej si celoten članek

Izpostavljajo hibridni pogonski sistem, ki ga Mitsubishi vgrajujejo je svoji priključni hibrid outlander PHEV. V prihodnje utegnemo ta pogon videti v Nissanovem križancu za evropski trg.

To je v intervjuju za britanski Auto Express povedal Takashi Shirakawa, šef Nissanove evropske podružnice za razvoj in raziskave. Shirakawa je izjavil, da bi Nissan v Evropi utegnil ponuditi novega križanca z Mitsubishijevo hibridno tehnologijo, ki bo vključeval dvolitrski bencinski motor in elektormotor. Shirakawa vseeno poudarja, da končna odločitev glede tega še ni bila sprejeta.

Foto: Nissan Nissan GRIPZ Nissan je lani na sejmu v Frankfurtu predstavil svojega hibridnega križanca gripz (konceptno vozilo), ki kombinira mali bencinski motor in elektromotor.

Gripz napovedal nov oblikovalski jezik

Nissan je želel z gripzom napovedati nov rod vsestranskih malih avtomobilov za vsakdanjo rabo. In ne gre za novega juka, ampak bolj napoved njihovega oblikovalskega jezika pri novi generaciji križancev, katerih izumitelj je s qashqaijem in jukom pravzprav bila prav znamka Nissan.

Avto je tako s 4,1 metra celo nekoliko krajši od juka, a zato nižji in širši. Ima le štiri sedeže, nasajen pa je na velikanska, 22-palčna tritočkovna platišča. Tudi vrata, ki se odpirajo navzgor, dajejo jasno vedeti, da bo katerikoli serijski avto na njegovi osnovi precej manj dramatičen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.