Avto
322 ogledov

Nissanov križanec z Mitsubishijevim hibridnim pogonom

Nissan GRIPZ Nissan
Po prevzemu 34 odstotnega deleža v Mitsubishiju, iz koncerna Renault-Nissan prihaja novica, da bi utegnili izkoristiti Mitsubishijevo tehnologijo in jo uporabiti v nekaterih svojih prihodnjih modelih.

Izpostavljajo hibridni pogonski sistem, ki ga Mitsubishi vgrajujejo je svoji priključni hibrid outlander PHEV. V prihodnje utegnemo ta pogon videti v Nissanovem križancu za evropski trg.

To je v intervjuju za britanski Auto Express povedal Takashi Shirakawa, šef Nissanove evropske podružnice za razvoj in raziskave. Shirakawa je izjavil, da bi Nissan v Evropi utegnil ponuditi novega križanca z Mitsubishijevo hibridno tehnologijo, ki bo vključeval dvolitrski bencinski motor in elektormotor. Shirakawa vseeno poudarja, da končna odločitev glede tega še ni bila sprejeta.

Nissan GRIPZ | Avtor: Nissan Nissan
Nissan je lani na sejmu v Frankfurtu predstavil svojega hibridnega križanca gripz (konceptno vozilo), ki kombinira mali bencinski motor in elektromotor.

Gripz napovedal nov oblikovalski jezik

Nissan je želel z gripzom napovedati nov rod vsestranskih malih avtomobilov za vsakdanjo rabo. In ne gre za novega juka, ampak bolj napoved njihovega oblikovalskega jezika pri novi generaciji križancev, katerih izumitelj je s qashqaijem in jukom pravzprav bila prav znamka Nissan.

Avto je tako s 4,1 metra celo nekoliko krajši od juka, a zato nižji in širši. Ima le štiri sedeže, nasajen pa je na velikanska, 22-palčna tritočkovna platišča. Tudi vrata, ki se odpirajo navzgor, dajejo jasno vedeti, da bo katerikoli serijski avto na njegovi osnovi precej manj dramatičen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.