Nissanovi pisarniški stoli se pospravjo samodejno

Foto: Nissan
Foto: Nissan
Na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu je bil letos še večji poudarek na samodejnem parkiranju vozil v bližnji prihodnosti. Pri Nissanu so to tehnologijo prenesli še na pisarniške stole.
Oglej si celoten članek

Kaj imata skupnega Nissan in pisarniški stoli? Nissan je v svojem "svetu domišljije" predstavil, kako enostavno je lahko življenje - še pisarniškega stola nam ni treba pospraviti za seboj.

Vsi smo za tehnološki napredek, vendar pa je pohištvo, ki se samo odpira, zapira, pospravi - trenutno še preveč predaleč v prihodnosti, pa tudi naše mame ne bi bile ponosne na nas, če nam še stola ne bi bilo treba pospraviti.

Povezava s samodejnim parkiranjem

Pri Nissanu so se z izzumom želeli navezat na prihodnost samovozečih avtomobilov, ki bodo sposobni sami parkirati na parkirnem prostoru v garažni hiši, potnike pa bodo pred tem odložili pred vhodom in jih tam kasneje tudi pobrali.

Pri japonskem proizvajalcu vozil so pokazali, da so kaj takega zmožni tudi pisarniški stoli z vgrajeno tehnologijo, ki omogoča avtonomno premikanje. Stoli opremljeni s pogonskimi kolesci se lahko na ukaz človeka, s ploskom dlani, obračajo, vrtijo in zapeljejo do mize. Za navigiranje skrbijo kamere nameščene v vsakem kotu sobe, ki so povezane z brežično tehnologijo. Vsi stoli so programirani, na katero mesto za mizo spadajo, zato se ob plosku dlani vsak od njih vrne na svoj prvotni položaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.