Avto
61 ogledov

Nissanovi pisarniški stoli se pospravjo samodejno

Nissanovi samo parkirni stoli Nissan
Na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu je bil letos še večji poudarek na samodejnem parkiranju vozil v bližnji prihodnosti. Pri Nissanu so to tehnologijo prenesli še na pisarniške stole.

Kaj imata skupnega Nissan in pisarniški stoli? Nissan je v svojem "svetu domišljije" predstavil, kako enostavno je lahko življenje - še pisarniškega stola nam ni treba pospraviti za seboj.

Vsi smo za tehnološki napredek, vendar pa je pohištvo, ki se samo odpira, zapira, pospravi - trenutno še preveč predaleč v prihodnosti, pa tudi naše mame ne bi bile ponosne na nas, če nam še stola ne bi bilo treba pospraviti.

Povezava s samodejnim parkiranjem

Pri Nissanu so se z izzumom želeli navezat na prihodnost samovozečih avtomobilov, ki bodo sposobni sami parkirati na parkirnem prostoru v garažni hiši, potnike pa bodo pred tem odložili pred vhodom in jih tam kasneje tudi pobrali.

Pri japonskem proizvajalcu vozil so pokazali, da so kaj takega zmožni tudi pisarniški stoli z vgrajeno tehnologijo, ki omogoča avtonomno premikanje. Stoli opremljeni s pogonskimi kolesci se lahko na ukaz človeka, s ploskom dlani, obračajo, vrtijo in zapeljejo do mize. Za navigiranje skrbijo kamere nameščene v vsakem kotu sobe, ki so povezane z brežično tehnologijo. Vsi stoli so programirani, na katero mesto za mizo spadajo, zato se ob plosku dlani vsak od njih vrne na svoj prvotni položaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.