Avto
117 ogledov

"Kljub prošnji, naj umakne avto iz mesta za invalide, se ni odzval"

Napačno parkiranje Bralka
Bralec je moškega srednjih let danes v ljubljanskem nakupovalnem središču opozoril na napačno parkiranje na mestu za invalide, a je ta je le odšel. Ker izdajanje glob, na podlagi fotografije ni mogoče, policija svetuje, da jih pokličite.

Bralec, ki nam je posredoval fotografijo napačnega parkiranja, je moškega srednjih let danes okoli 11.30 ure v ljubljanskem nakupovalnem središču opozoril na parkiranje na mestu rezerviranem za invalide."Počakal sem ga in nagovoril, če je invalid. Ves jezen mi je odgovoril, da je," je navedel bralec in dodal, da se voznik kljub prošnji, naj umakne avto na parkirišča za navadne avtomobile, ki jih je bilo dovolj, ni odzval in s partnerico odšel v trgovino.

Tudi na zasebnih parkiriščih pokličite policijo ali redarstvo

Čeprav je bralec nepravilno parkiranje jasno zabeležil, pa na podlagi fotografije policija še ne izda kazni. Kot pojasnjujejo, je v takih primerih najbolje poklicati policijo ali mestno redarstvo, da izvede postopek. Če prekrška ne vidi policist ali redar, se namreč prekrškovni postopek lahko začne le na pisni predlog oškodovanca, v primeru parkiranja na invalidskih parkiriščih pa tisti, ki prekršek vidi, običajno ni oškodovanec.

Za razliko od splošnega prepričanja, pa policisti in redarji lahko oglobijo tudi tiste prekrškarje na parkiriščih zasebnih trgovskih centrov. "Parkirni prostori pred trgovinskimi centri so dani v javni cestni promet in so kot taki dostopni vsem pod enakimi pogoji. Zato policisti lahko oglobijo kršitelja, ki tam nepravilno parkira," navajajo na policiji.

Komentarjev 11
  • Igor Đukanović 22:46 28.september 2015.

    Hm. Ali je smiselna naša zakonodaja, ki v tem primeru varuje zasebnost? Menim, da bi bilo prav, da njegovi sosedi zvedo, da se tudi v trgovskih centrih enako sebično obnašata.

  • sintesi 19:56 28.september 2015.

    @vunny-če boš imel to "srečo", da se boš v življenju srečal z invalidom, bodi brez skrbi, izbral si bo vozilo, ki bo v svoji osnovi olajšalo vstop in izstop njemu, kot tudi spremljevalcu. In vozilo ki je na sliki je daleč od takega!

  • mrki 15:45 28.september 2015.

    a kje vidiš nalepko za invalide !?