Note, ki mu ni več treba v pralnico

Foto: Nissan
Foto: Nissan
Nissan je razvil prototip avtomobila, ki se očisti sam.
Oglej si celoten članek

Nissan preizkuša inovativno barvo z nanotehnologijo Ultra-Ever Dry, ki odbija umazanijo. Model note je prvi avtomobil, ki ga bodo poskusno prebarvali s to barvo, zaradi česar bi lahko pranje avtomobila postalo stvar preteklosti.

Pranje avtomobila je lahko nadležno opravilo, ki je obenem tudi drago. Za rešitev te težave je podjetje Nissan začelo testiranja inovativne tehnologije

Barva zaradi svoje zasnove odbija vodo in olja, zato se na avto ne morejo prijeti ne blato, ne dež, ne vsakdanja umazanija. Z ustvarjenjem zaščitnega sloja zraka namreč preprečuje zastajanje vode in snovi s cestišča, ki sicer puščajo sledove umazanije na površini avtomobila. 

Da bi ocenili učinkovitost superhidrofobnih lastnosti v resničnem svetu kot potencialne možnosti uporabe v poprodaji, bodo inženirji v Nissanovem evropskem tehničnem centru v naslednjih mesecih testirali samočistilni model note v najrazličnejših pogojih. 

Čeprav trenutno še ni načrtov, da bi tehnologijo serijsko uporabljali pri tem modelu, bo Nissan še naprej proučeval tehnologijo premaza kot možnost uporabe v poprodaji v prihodnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.