Najava podražitve bencinarjev in dizlov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Volkswagen bo dvignil cene za modele motorjev z notranjim zgorevanjem za 4,4 %, tiskovna agencija Reuters povzema navedbe nemške spletne avtomobilske strani Automobilwoche.
Oglej si celoten članek

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen bo od naslednjega tedna zaradi naraščajočih stroškov zvišal cene za vse modele z motorji z notranjim zgorevanjem, v povprečju za 4,4 %, je v četrtek poročal spletni portal Automobilwoche.

Pri nas Avtomobilski lizing: Nekaterim se je obrok zvišal za 15, drugim tudi za 150 evrov

Družba v pismu trgovce obvestila o povišanju, ki naj bi začelo veljati 23. februarja. V njem kot razlog navajajo bistveno višje stroške, povezane s surovinami, energijo in opremo.

Končno pocenitev? Tesla začela cenovno vojno, bodo popustili tudi drugi?

"Tudi Volkswagen se ne more izogniti visoki inflaciji. Čeprav delamo po svojih najboljših močeh, z dolgoročnimi pogodbami, transakcijami varovanja pred tveganjem in povečanjem učinkovitosti, učinka na stroške ni mogoče v celoti nadomestiti," pojasnila Volkswagna navaja Reuters.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 18:07 17. Februar 2023.

    Če se bo samo Türkischwaggen podražu me boli...................................

  • 09:08 17. Februar 2023.

    A bo kdo napisal koliko je dražji električni avtomobil glede na motor z notranji izgorevanjem. Da sploh ne govorimo o …

  • 08:31 17. Februar 2023.

    Ali je imel kdo obcutek da so VW-ji prepoceni?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.