Avto
32285 ogledov

Najava podražitve bencinarjev in dizlov

VW Golf Variant Saša Despot
Volkswagen bo dvignil cene za modele motorjev z notranjim zgorevanjem za 4,4 %, tiskovna agencija Reuters povzema navedbe nemške spletne avtomobilske strani Automobilwoche.

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen bo od naslednjega tedna zaradi naraščajočih stroškov zvišal cene za vse modele z motorji z notranjim zgorevanjem, v povprečju za 4,4 %, je v četrtek poročal spletni portal Automobilwoche.

Lizing nakup financiranje avta Pri nas Avto Avtomobilski lizing: Nekaterim se je obrok zvišal za 15, drugim tudi za 150 evrov

Družba v pismu trgovce obvestila o povišanju, ki naj bi začelo veljati 23. februarja. V njem kot razlog navajajo bistveno višje stroške, povezane s surovinami, energijo in opremo.

Nakup avtomobila Končno pocenitev? Avto Tesla začela cenovno vojno, bodo popustili tudi drugi?

"Tudi Volkswagen se ne more izogniti visoki inflaciji. Čeprav delamo po svojih najboljših močeh, z dolgoročnimi pogodbami, transakcijami varovanja pred tveganjem in povečanjem učinkovitosti, učinka na stroške ni mogoče v celoti nadomestiti," pojasnila Volkswagna navaja Reuters.
 

Komentarjev 11
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 18:07 17.februar 2023.

    Če se bo samo Türkischwaggen podražu me boli...................................

  • silvano4 09:08 17.februar 2023.

    A bo kdo napisal koliko je dražji električni avtomobil glede na motor z notranji izgorevanjem. Da sploh ne govorimo o omejitvah teh vozil pri daljšem potovanju. Ali o kvazi ekološki proizvodnji batrij in pridobivanju elektrike v termoelektrarnah. V kolikor boste ...prikaži več zagovarjali elektrfikacijo avtomobilov nas bo v Evropi po letu 2035 70% hodilo peš, mobilnost pa bo rezervirana za izbrance.

  • Avatar Dodoman
    Dodoman 08:31 17.februar 2023.

    Ali je imel kdo obcutek da so VW-ji prepoceni?