Nova družinska forda

Foto: Ford
Foto: Ford
Tourneo connect in grand tourneo connect tako v petsedežni kot sedemsedežni zasnovi poudarjata veliko prilagodljivost. Naprodaj bosta še letos.
Oglej si celoten članek

Ford grand tourneo connect se ponaša s povsem novim sistemom zlaganja zadnjih sedežev.

Model grand sedmim potnikom omogoča prilagodljivo namestitev v treh vrstah, sedeže v zadnji vrsti pa je mogoče pomakniti naprej ali nazaj in tako poskrbeti za dodaten prostor za noge oziroma za prtljago. Pri navzdol preklopljenih zadnjih sedežnih vrstah je v avtu 2.620 litrov prostora za prtljago, v sedeža v tretji vrsti pa je vgrajeno prekrivalo prtljažnika, ki ga je mogoče razširiti in si tako zagotoviti ravno površino za prtljago. Lahek dostop do zadnjega dela omogočajo drsna vrata z najširšo odprtino na obeh straneh vozila. Preklop sovoznikovega sedeža omogoča prevoz predmetov, dolgih do tri metre.

Zadnje sedeže je mogoč odstraniti

Petsedežni model je prav tako opremljen z drsnimi zadnjimi vrati na obeh straneh vozila, pohvali pa se z veliko prostora za noge, glavo in kolena potnikov, tako v prvi kot v drugi vrsti. Zadnje sedeže, ki so razdeljeni v razmerju 60:40, je mogoče preklopiti navzdol in jih prekucniti naprej ali jih povsem odstraniti in si tako za sprednjima sedežema zagotoviti 2.410 litrov prostora za prtljago.

Praktične rešitve

Za odlaganje manjših predmetov so si Fordovi snovalci domislili vrsto različnih odlagališč, vključno z domiselnim skritim predalom nad armaturno ploščo z 12-voltno vtičnico za polnjenje mobilnih telefonov ali glasbenih predvajalnikov, velikim predalom s ključavnico pred sovoznikom, praktičnimi držali v sprednjih vratih, v katere lahko spravite 1,5-litrsko plastenko, prostorno sredinsko konzolo z držalom za pijače in skritim predalom v tleh pred sedežema v drugi vrsti. Lahko naročite tudi stekleno panoramsko streho.

Novinec dopolnjuje Fordovo evropsko generacijo vozil za prevoz ljudi tourneo, vključuje pa najsodobnejše fordove tehnologije, tudi dvakrat za mednarodni motor leta okronani 1,0-litrski motor ecoboost, kot tudi aktivno ustavljanje pri majhnih hitrostih in sistem povezav v vozilu z glasovnim upravljanjem SYNC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.