Avto
11 ogledov

Nova družinska forda

Ford tourneo connect Ford
Tourneo connect in grand tourneo connect tako v petsedežni kot sedemsedežni zasnovi poudarjata veliko prilagodljivost. Naprodaj bosta še letos.

Ford grand tourneo connect se ponaša s povsem novim sistemom zlaganja zadnjih sedežev.

Model grand sedmim potnikom omogoča prilagodljivo namestitev v treh vrstah, sedeže v zadnji vrsti pa je mogoče pomakniti naprej ali nazaj in tako poskrbeti za dodaten prostor za noge oziroma za prtljago. Pri navzdol preklopljenih zadnjih sedežnih vrstah je v avtu 2.620 litrov prostora za prtljago, v sedeža v tretji vrsti pa je vgrajeno prekrivalo prtljažnika, ki ga je mogoče razširiti in si tako zagotoviti ravno površino za prtljago. Lahek dostop do zadnjega dela omogočajo drsna vrata z najširšo odprtino na obeh straneh vozila. Preklop sovoznikovega sedeža omogoča prevoz predmetov, dolgih do tri metre.

Zadnje sedeže je mogoč odstraniti

Petsedežni model je prav tako opremljen z drsnimi zadnjimi vrati na obeh straneh vozila, pohvali pa se z veliko prostora za noge, glavo in kolena potnikov, tako v prvi kot v drugi vrsti. Zadnje sedeže, ki so razdeljeni v razmerju 60:40, je mogoče preklopiti navzdol in jih prekucniti naprej ali jih povsem odstraniti in si tako za sprednjima sedežema zagotoviti 2.410 litrov prostora za prtljago.

Praktične rešitve

Za odlaganje manjših predmetov so si Fordovi snovalci domislili vrsto različnih odlagališč, vključno z domiselnim skritim predalom nad armaturno ploščo z 12-voltno vtičnico za polnjenje mobilnih telefonov ali glasbenih predvajalnikov, velikim predalom s ključavnico pred sovoznikom, praktičnimi držali v sprednjih vratih, v katere lahko spravite 1,5-litrsko plastenko, prostorno sredinsko konzolo z držalom za pijače in skritim predalom v tleh pred sedežema v drugi vrsti. Lahko naročite tudi stekleno panoramsko streho.

Novinec dopolnjuje Fordovo evropsko generacijo vozil za prevoz ljudi tourneo, vključuje pa najsodobnejše fordove tehnologije, tudi dvakrat za mednarodni motor leta okronani 1,0-litrski motor ecoboost, kot tudi aktivno ustavljanje pri majhnih hitrostih in sistem povezav v vozilu z glasovnim upravljanjem SYNC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.