Nova strategija: Velike spremembe za Škodo in Seat

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pri koncernu Volkswagen želijo preprečiti kanibalizem med znamkami. Potegnili bodo bolj jasno ločnico med Seatom, Škodo in Volkswagnom.
Oglej si celoten članek

Pri koncernu Volkswagen so najavili spremembe pri znamkah Seat in Škoda. »Španski« avtomobili bodo nagovarjali bogatejše kupce, Škodina vozila pa bodo nagovarjala cenovno bolj občutljive kupce, šiše Automotive News Europe (ANE), kjer še pišejo, da bo Škoda izzvala znamke, kot so Hyundai, Kia in celo Dacia.

Električni VW Toliko bo stal novi električni volkswagen za množice!

»Želimo postaviti bolj jasno identiteto svojih znamk v prihodnosti,« je za ANE povedal šef za produktno strategijo koncerna VW Michael Jost in dodal: »Seatovi avtomobili bodo z dizajnom še bolj s čustvi nagovarjali kupce,« kar daje vedeti, da bo znamka močno osredotočena na dinamičen dizajn, predvsem kar zadeva znamko Cupra. Na drugi strani bo Škoda, tako kot tudi do zdaj v ospredje postavlja praktičnost in uporabnost.

Foto: Andrej Leban Seat tarraco

Vam je všeč? Volkswagen spreminja svoj logotip

Pod črto bi to utegnilo pomeniti, da bodo Seati avtomobili dražji od ostalih koncernskih vozil. Pri ANE še ugibajo, če bo Seat postal konkurent znamki Alfa Romeo, ki se je z modelom giulia in stelvio umestila med premijske znamke. Ta poteza je bila že želja nekdanjega VW šefa, pokojnega Ferdinanda Piecha.

VW revolucija Volkswagen ID 3 je novi golf in hrošč obenem

Na drugi strani naj Škodina vozila ne bi ponujala več nekaterih materialov, kot je alkantara usnje, na primer. Po pisanju ANE naj bi pri koncernu VW na ta način zapolnili vrzel predvsem na trgih vzhodne Evrope, kjer so Volkswagnova vozila izrinila vozila znamk Hyundai, Kia in Dacia.

Foto: Volkswagen Volkswagen logo

Spremembe Naslednjega passata bo razvila Škoda

Na ta način bi tudi preprečili kanibalizem znotraj koncernskih znamk Seat, Volkswagen in Škoda.

»Postali smo zelo pazljivi, kar zadeva portfolio vseh znamk. Tako na primer ne bomo v Evropi ponudili modela tiguan coupe,« je dejal Jost.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:56 2. Oktober 2019.

    Seat za bogatejše? Lepo prosim, no...saj ni čas za šale, 1.april pa tudi še ni... Seat je vedno bil in …

  • 13:18 2. Oktober 2019.

    Očitno gre VW zelo za nohte, sicer ni čudno, če proizvaja tako škrt robo, prodaja pa za zlato.

  • 13:10 2. Oktober 2019.

    se mi zdi , da bi prej Škoda bila za bogatejše in Seat za reveže !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.