Avto
8551 ogledov

Naslednjega passata bo razvila Škoda

Prenovljeni VW passat Volkswagen
Spremembe v strategiji razvoja in izdelave vozil v koncernu Volkswagen.

Naslednji model VW passat bodo razvijali pri znamki Škoda, je za Automotive News Europe povedal produktni šef češke znamke Michael Oeljeklaus. VW passata bodo razvijali vzporedno z modelom škoda superb, saj si avta delita platformo. Poleg tega bodo proizvodnjo passata preselili iz nemške tovarne v mestu Emden, saj bodo v njej naredili prostor za izdelavo Volkswagnovih električnih avtov. 

Odločitev, ali bodo passata naslednje generacije izdelovali skupaj s superbom v češki tovarni Kvasiny ali pa nekje drugje, bo sprejeta novembra. Že mesec prej pa bodo pri Volkswagnu določili lokacijo povsem nove tovarne, ki bo sprostila proizvodne kapacitete, zaradi katerih je rast prodaje močno ovirana.

Zaradi premajhnih razpoložljivosti je namreč znamka Škoda lani in letos izdelala po 100.000 manj avtomobilov, kot bi jih lahko, pa čeprav je lani v svojih obeh čeških tovarnah Mlada Boleslava in Kvasiny izdelala rekordnih 886.100 avtomobilov.

V novi tovarni bodo po letu 2023 najverjetneje izdelovali uspešnici škoda karoq in seat ateca. 

Med favoriti za tovarno je lokacija v Turčiji, druga možna lokacija pa je znotraj EU, najverjetneje v Bolgariji. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.