Nova vrsta zračnih blazin

Foto: General Motors
Foto: General Motors
General Motors je predstavil prvo zračno blazino, ki je umeščena med voznika in sovoznika. Cilj novega varnostnega meha je preprečiti, da bi se potnika na prvih sedežih v primeru nesreče udarila z glavama.
Oglej si celoten članek

Veliko poškodb ob nesrečah nastane ravno zaradi močnih udarcev potnikov med seboj.

General Motors je zato predstavil zračno blazino, ki je vgrajena v voznikov sedež, sproži pa se tako kot ostale zračne blazine v avtomobilu. Projekt ni več v fazi testiranj in je že pripravljen za vgradnjo v avtomobile. Prvi avtomobili bodo s takimi zračnimi blazinami opremljeni prihodnje leto, sprva zgolj na ameriškem tržišču. Prihod v Evropo je v vozilih znamke Chevrolet predviden leta 2013.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.