To je druga generacija BMW X4

Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4 Foto: BMW BMW X4
BMW je obrnil novo stran na področju športnih terenskih kupejev (SAC). Druga generacija BMW X4 je razkrita in prinaša veliko novega.
Oglej si celoten članek

Od leta 2014, ko je prišla na trg prva generacija X4, je BMW po vsem svetu prodal približno 200.000 vozil. Zdaj je nared druga generacija, ki bo imela uradno premiero pred očmi novinarjev in potencialnih kupcev v začetku marca, ko svoja vrata odpira avtomobilski salon v Ženevi. Kaj prinaša novi X4?

Novi 6 GT BMW serije 6 gran turismo (GT): Za zelo zahtevne Slovence

Druga generacija daje veliko večji poudarek športnosti in izraznemu oblikovanju. Kot je bilo za pričakovati je močno zrasel, in sicer za 8,1 centimeter v dolžino, 3,7 v širino, konkretnih 5,4 centimetra je daljša medosna razdalja. Le v višino ga je za 0,3 centimetra manj kot odhajajočega modela.

Foto: BMW BMW X4

V potovalni kabini je občutek seveda premijski. Pri BMW so zapisali, da so želeli ustvariti mešanico robustnosti in elegance, značilno za to bavarsko blagovno znamko. Kokpit je tipično za blagovno znamko BMW jasno zasnovan okoli voznika. Preoblikovana sta športna sedeža in blazini za kolena. Veliko je možnosti za personalizacijo, saj bodo lahko kupci izbirali med številnimi različicami: xLine, M Sport X in M Sport. Novi X4 je prvič na voljo z ekskluzivnimi možnostmi iz programa BMW Individual, kar omogoča konfiguracijo vozila, prilagojeno osebnemu slogu kupca. 

Avto BMW X7 poslal na proizvodni trak

Foto: BMW BMW X4

Prav tako značilno za premijska vozila je širok nabor motorjev. Izbrati ga bo možno s tremi bencinskimi in tremi dizelskimi enotami z močjo med 135 kW/184 KM in 265 kW/360 KM. Pogonska moč se prenaša prek osemstopenjskega menjalnika Steptronic in inteligentnega štirikolesnega pogona BMW xDrive (obe možnosti opreme sta standardni pri vseh modelih). Na voljo bosta dva modela BMW M Performance: BMW X4 M40i in BMW X4 M40d, ki poleg zmogljivih motorjev prinašata tudi posebno obliko in opremo, ki sta značilni za modela.

Preizkusili smo Test BMW M760Li: Ko sopotnikom zaradi pospeška pade srce v hlače

Foto: BMW BMW X4

Zakaj boljša vožnja dinamika? Pri BMW pravijo, da so obsežno nadgradili vozilo z novimi tehnologijami, ki to omogočajo, tehnologija podvozja, ki je posebej prilagojena za X4, je lažja. Tako bo opcijsko X4 na voljo s spremenljivim športnim krmiljenjem, nadzorom zmogljivosti, prilagodljivim M vzmetenjem, M športnim diferencialom in M športnimi zavorami. 

Ta "srednji" X BMW X3 odličen na cesti, a težko dosegljiv v salonu

Masa vozila se je zmanjšala do 50 kilogramov v primerjavi s predhodnim modelom, količnik zračnega upora (Cw) pa je le 0,30. Pridobil je tudi najnovejšo različico operacijskega sistema iDrive in inteligentno glasovno upravljanje (standardna oprema), nadzorni prikazovalnik s funkcijo zaslona na dotik in upravljanje s kretnjami BMW pa sta na voljo kot dodatni opciji. Pri vožnji je lahko vozniku v pomoč asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu ter asistent pri ohranjanju voznega pasu z zaščito pred bočnim trkom. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:39 14. Februar 2018.

    Kljub temu, da je vsaj od zadaj skoraj enak kot Mercedes, sta oba še vedno grda. Naj si njihovi in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.