Novost pri nakupu e-vinjete

Foto: Anže Petkovšek Dars
Foto: Anže Petkovšek Dars
Posodobljeni Splošni akt o cestninjenju je za kupce elektronske vinjete uvedel dobrodošlo novost.
Oglej si celoten članek

Dars je nekoliko spremenil obstoječi akt o cestninjenju. Pomembna novost je, da mora biti odslej na fizičnih prodajnih mestih sistem  nastavljen tako, da samodejno preveri za podatkom o morebitnem obstoju veljavne elektronske vinjete. Če za vneseno registrsko tablico vinjeta že obstaja, sistem izda opozorilo, prodajalec pa mora stranko opozoriti. Kupec ima v tem primeru možnost odstopa od nakupa. 

Do sedaj je bila samodejna preverba opravljena samo v primeru spletne prodaje. Zato je lahko prihajalo do primerov, da so stranke kupovale vinjeto, čeprav je bila ta že plačana. Po podatkih Darsa se velika večina nakupov elektronskih vinjet še vedno opravi prek fizičnih prodajnih mest.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.