Očala vas spremenijo v izkušenega mehanika

Trend avtomobilske industrije v zadnjih desetletjih je lastnika vozila oddaljiti od samovoljnega vzdrževanja in popravljanja avtomobila ter ga preusmeriti v servisne delavnice. Ta trend se utegne spremeniti.
Oglej si celoten članek

Moderni avtomobili imajo danes vgrajeno zapleteno elektroniko, ki je del večine sistemov v vozilu, ki ne omogočajo več samostojnih popravil. BMW je predstavil tehnološka 3D barva očala, ki naj bi tudi laikom pomagala pri odpravljanju težav z avtomobilom. Sistem v očalih voznika s slikovno animacijo po posameznih korakih pelje od težave do popravila.

Animacija natančno prikazuje, kako odstraniti posamezne dele in celo v katero smer je treba obračati orodje, ali kako odstraniti in dvigniti komponente. Očala sama diagnosticirajo napako, opremljena so tudi z zvočnikom, tako, da lahko informacije in postopek popravila tudi slišimo.

Pri BMW pojasnjujejo, da so bila očala zasnovana za profesionalne mehanike, a so svoja predstavili tudi pri Googlu (google glass), zato bi jih avtomobilski proizvajalci lahko ponudili tudi za splošno uporabo, kot del prve pomoči, če vozilo obstane na cesti. 


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.