Avto > Mehanik leta
32 ogledov

Očala vas spremenijo v izkušenega mehanika

BMW očala Youtube
Trend avtomobilske industrije v zadnjih desetletjih je lastnika vozila oddaljiti od samovoljnega vzdrževanja in popravljanja avtomobila ter ga preusmeriti v servisne delavnice. Ta trend se utegne spremeniti.

Moderni avtomobili imajo danes vgrajeno zapleteno elektroniko, ki je del večine sistemov v vozilu, ki ne omogočajo več samostojnih popravil. BMW je predstavil tehnološka 3D barva očala, ki naj bi tudi laikom pomagala pri odpravljanju težav z avtomobilom. Sistem v očalih voznika s slikovno animacijo po posameznih korakih pelje od težave do popravila.

Animacija natančno prikazuje, kako odstraniti posamezne dele in celo v katero smer je treba obračati orodje, ali kako odstraniti in dvigniti komponente. Očala sama diagnosticirajo napako, opremljena so tudi z zvočnikom, tako, da lahko informacije in postopek popravila tudi slišimo.

Pri BMW pojasnjujejo, da so bila očala zasnovana za profesionalne mehanike, a so svoja predstavili tudi pri Googlu (google glass), zato bi jih avtomobilski proizvajalci lahko ponudili tudi za splošno uporabo, kot del prve pomoči, če vozilo obstane na cesti. 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.