Odhajajočega japonskega šefa družbe Toyota Adria Slovenija navdušila

Foto: Toyota Slovenija
Foto: Toyota Slovenija
Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria. končuje svoj 5-letni mandat v Sloveniji in se vrača na Japonsko. Na poslovilnem dogodku je strnil nekaj najbolj pomembnih projektov, hkrati pa priznal, da ga je Slovenija tako navdušila, da razmišlja, da bo po upokojitvi prišel živeti k nam.
Oglej si celoten članek

Čez nekaj tednov bo svoje petletno službovanje v Sloveniji končal Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria. Tsuchiya-San je v poslovanje in delovanje podjetja v Sloveniji vnesel precej zanimivih novosti. 

Razkritje Obeta se nam velika električna invazija z Vzhoda

Kljub temu,  da je kar dve leti njegovega mandata zaznamovala pandemija COVID-19, je Toyota Adria v času njegovega predsednikovanja zabeležila preboje na različnih ravneh poslovanja. Izpostaviti velja občutno povečanje tržnega deleža na slovenskem trgu in posledični vzpon na lestvici najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk v državi.

Avto Pripravlja se revolucija na področju rabljenih vozil

V fokusu mobilnost 

Med projekti izpeljanimi v petih letih pod vodstvom Kensuke Tsuchiya, velja izpostaviti sodelovanje z Univerzo v Ljubljani, Rehabilitacijskim centrom Soča in Univerzo Fujita na Japonskem. V sklopu pobude Start Your Impossible je podpiral in vsakodnevno aktiviral sodelovanje s slovenskim olimpijskim in paralimpijskim komitejem. Toyota je postala edina avtomobilska znamka v Sloveniji, ki ponuja testne vožnje z avtomobili, opremljenimi z ročico BDF, s katerimi lahko upravljajo in vozijo avto tudi invalidi. Aktivno je sodeloval pri akciji Heroji furajo v pižamah, s katero so mladino osveščali o pogubnih posledicah vožnje pod vplivom alkohola. Z Zavodom Sopotniki je sodeloval pri organizaciji prevozov starostnikov v ruralnih območjih, z Občino Kočevje je pričel s smelim projektom soustvarjanja storitev prevozov na zahtevo ToyotaGO.

Foto: Toyota Adria Kensuke Tsuchiya (levo) in Yosuke Arai

"Najboljših pet let življenja"

Toyota se namreč želi preobraziti iz klasičnega avtomobilskega proizvajalca v dobavitelja trajnostnih mobilnostnih rešitev za vse, ki so zasnovane v sklopu iniciative Mobility For All. Ob vsem tem je bil tudi zagovornik, pobudnik in glavni motor ustanovitve lastne lizing hiše Toyota Tsusho Leasing, ki je svoja vrata odprla ob koncu lanskega leta. 

Prodaja vozil NI dvoma, katera avtomobilska znamka je največja na svetu

"Brez kančka dvoma lahko rečem, da sem v Sloveniji preživel najboljših pet let svojega življenja. Vaša dežela me je navdušila s številnih vidikov. Zaljubil sem se v vašo čudovito naravo, prevzela me je prijaznost ljudi. Seveda sem ponosen tudi na številne dosežke, ki smo jih s sodelavci uspešno realizirali," je od skorajšnjem slovesu povedal Kensuke Tsuchiya.

Foto: Toyota Adria Yosuke Arai

Nasledil ga bo šestinštiridesetletni Yosuke Arai, ki je v preteklosti vodil izpostavo družbe Toyota v Angoli, pred prihodom v Slovenijo pa je bil na Japonskem zadolžen za nove mobilnostne storitve in izdelke. Še preden se je pridružil družbi Toyota Tsusho je služboval v družbi Panasonic, nekaj let pa je vodil svojo agencijo za iskanje kadrov.

Toyota Toyota najprej v Ljubljani napoveduje povsem nov pristop prodaje avtomobilov

"Glede na to, da sem v Slovenijo prispel šele pred dvema dnevoma, se moram še ogromno naučiti o vaši deželi. Slovenija s svojo majhnostjo in agilnostjo ljudi predstavlja fantastičen poligon za testiranje in uvajanje novih mobilnostnih storitev. Kot trg je zato kljub majhnosti ključen tako v evropskem kot tudi japonskem merilu," je povedal prihajajoči novi predsednik družbe Toyota Adria.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.