Avto > Iz druge roke
32237 ogledov

Pripravlja se revolucija na področju rabljenih vozil

Toyota corolla TS Saša Despot
Toyota namerava v svoji britanski tovarni prenoviti rabljene avtomobile in jih vrniti na trg.

Proizvajalci in uvozniki avtomobilov pogosto prihajajo na dan z novimi idejami, ki pa niso vedno tako zanimive, da bi postale svetovna novica. Toyotina poteza v Združenem kraljestvu je zagotovo novica, saj v avtomobilsko industrijo prinaša novo storitev.

Mehanik leta 2019 Poročanje potrošnikov Avto Consumer Report: To so najbolj zanesljivi avtomobili

Pri britanskem Autocarju so poročali o odločitvi britanske izpostave Toyote, da nameravajo kupcem možnost predelave za rabljena vozila. Zamisel je, da bi avto po prvem ciklu uporabe, kot je lizing, vzeli nazaj v tovarno, kjer bodo vozilo temeljito predelali in pripravili na drugi cikel uporabe. Toyota bi lahko celoten postopek ponovila tudi pozneje, preden avtomobil doseže konec svojega življenjskega cikla, ko je treba vozilo reciklirati.

Toyota corolla cross | Avtor: Toyota Toyota

Audi A6 avant Avto Tile avtomobili prevozijo največ kilometrov

Tovarniški postopek lahko vključuje vgradnjo novih komponent, pa tudi ponovno uporabo rabljenih delov vozil, ki so še v dobrem stanju, nato obnovo baterij v primeru hibridnih modelov in še marsikaj drugega.

Nakup avtomobila preko interneta Avto Najbolj iskani avtomobili leta 2021 med Slovenci

V središču tega programa je trenutno Toyotina tovarna v osrednji Angliji, kjer izdelujejo modela corolla (kombilimuzina in karavan) za britanski trg.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.