Avto > Iz druge roke
11697 ogledov

Consumer Report: To so najbolj zanesljivi avtomobili

Mehanik leta 2019 Anže Petkovšek
Najbolj zanesljivi avtomobili so izdelani v Aziji. Pozabite Evropo! Vsaj tako so prepričani pri ameriškem Consumer reportu.

Raziskava o zanesljivosti avtomobilov ameriškega potrošniškega portala Consumer Reports temelji na podatkih, zbranih neposredno od lastnikov avtomobilov na podlagi njihovih izkušenj na ameriškem avtomobilskem trgu. V raziskavo je bilo vključenih 300.000 latnikov vozil. Poročali so o različnih napakah – od menjave menjalnika po manj kot 10.000 prevoženih kilometrih, do okvarjenih zaslonov in neustreznih vrat.

tehnični pregled Poročilo Avto Najbolj pogoste napake pri rabljenih

Od ponavljajočih se napak, je nekaj novih. Omeniti velja, da so se priključni hibridi kljub svoji relativni kompleksnosti zaradi kombinacije različnih pogonov, izkazali za najbolj zanesljive modele. Nasprotno pa so povsem električni terenci, ki imajo preproste motorje, med najmanj zanesljivimi.

Niso pa krivi električni motorji, ti so zanesljivi, ampak kompleksna in prefinjena elektronika, ki proizvajalcem vozil povzroča še veliko težav. Hyundai, Kia, Subaru in Toyota veljajo za zanesljive znamke, a imajo še vedno težave z novimi, tehnološko naprednimi in zapletenimi menjalniki.

Okvara na cesti Poročilo Avto Zaradi tega boste najbolj verjetno obtičali

Razvrstitev 20 najbolj zanesljivih blagovnih znamk za leto 2022 po podatkih Consumer Report:

1. Lexus
2. Mazda
3. Toyota
4. Infiniti
5. Buick
6. Honda
7. Subaru
8. Acura
9. Nissan
10. Mini
11. Hyundai
12. Chrysler
13. Porsche
14. Chevrolet
15. Chevrolet
16. Audi
17. Cadillac
18. BMW
19. Ford
20. Kia
 
Med deseterico najbolj zanesljivih avtomobilskih znamk je kar osem azijskih in le ena evropska, Mini. Pri Toyoti so ocenjevali 13 različnih modelov – vseeno se je uvrstila med tri najbolj zanesljive znamke.

Kia Niro Avto Tudi električni avtomobili lahko odpovejo zaradi znanega vzroka

Mazda, ki je bila lani najboljša znamka, je padla na drugo mesto. Njen položaj je nekoliko pokvarila mazda 3, ki je imela nekoliko več težav s klimatsko napravo in nekaterimi elektronskimi sistemi. Nasprotno, znamka še vedno uporablja preverjen, zanesljiv 6-stopenjski samodejni menjalnik, medtem ko drugi proizvajalci avtomobilov uporabljajo bolj zapletene osem- oziroma devetstopenjske menjalnike ali menjalnike CVT, od katerih so se nekateri izkazali za problematične.

Vsi modeli Lexusa so uvrščeni v povprečje ali višje, lexus GX pa je celo absolutni kralj zanesljivosti med ocenjenimi vozili – njegovi lastniki v treh analiziranih modelnih letih niso poročali o skoraj nobenih težavah.

Avtomatski menjalnik | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Okvara avtomobila Znani rezultati Avto Znani rezultati: Poročilo o okvarah vozil

Toyota na tretjem mestu ima le en model, ki je bil podpovprečen. To je bila corolla v različici kombilimuzine. Težave so bile pri menjalniku. Znamka Infiniti je v primerjavi z letom 2021 bistveno izboljšala svoj položaj, za kar šest mest. Znamki je bistveno pripomoglo izboljšanje kakovosti problematičnega terenca QX50, ki se je z nižjega položaja glede na zanesljivost vrnil v spodobno povprečje.

Zanesljivi hibridi, okvare električnih avtomobilov

Zanimiva ugotovitev je, da so hibridi in priključni hibridi med najbolj zanesljivimi modeli, čeprav imajo razmeroma zapleten pogonski sklop. Med njimi je mogoče izpostaviti honda insight, kio niro, toyoto prius, toyoto prius prime, RAV4 prime in venza.
Analiza je pokazala, da so popolnoma električni terenci med najmanj zanesljivimi vozili. Težave z zanesljivostjo imajo tesla model X in Y, audi E-tron in volkswagen ID.4. Vsi imajo težave z elektroniko, pogon v njih pa je zanesljiv.

Elektromotor, električni motor | Avtor: Audi Audi

Prvo deseterico zapira Mini, kot najbolje ocenjen evropski evropski proizvajalec avtomobilov, zajet v raziskavi. Mini je imel le dva ocenjevana modela: cooper countryman in cooper clubman. Blagovna znamka je medletno na lestvici "skočila" za 13 mest. Za to je zaslužen predvsem cooper countryman, ki je bil glede na statistične podatke ocenjen kot precej nadpovprečno zanesljiv avtomobil.

Razvrstitev 10 najbolj zanesljivih modelov za leto 2022 glede na podatke Consumer Reports:

1. Lexus GX
2. Kia niro EV
3. Toyota prius prime
4. Toyota prius
5. Cadillac XT5
6. Mazda MX-5 miata
7. Honda insight
8. Toyota highlander
9. Subaru crosstrek
10. Mazda CX-9
 

Komentarjev 3
  • sandi76 12:27 20.december 2021.

    V družini vozimo japonce in nemce in lahko po naših izkušnjah samo potrdim rezultate tele ankete. Pred leti smo vozili nemce, francoze, italijane in lahko rečem samo , da so njihovi rezultati, ki protežirajo njihove avtomobile, nerealni. Zamera pri japoncih ...prikaži več gre samo prodajnim službam, ki ti za veliko doplačilo prodajo nekaj , kar ne deluje, in pa servisom, ki so pošastno dragi in ti zaračunajo tudi tisto, kar ne naredijo. Dokazano!

  • Avatar Anstanolla
    Anstanolla 00:03 20.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • crniovcar 19:55 19.december 2021.

    Evropa ni sodelovala ( BMW 1x) ?????