Odstop Stankoviča in Bubniča, zmaga Grudnika

Foto: Uroš Modlic
Foto: Uroš Modlic
Na dirki, ki je bila točkovana za slovensko, avstrijsko in prvenstvo centralne Evrope je skupna zmaga pričakovano pripadla Zajelšniku in njegovi močni Normi M20FC. Odstop favoitov v poletni pripeki pred velikim številom navijačev. Odlična organizacija dirke, ki je naznanila vrnitev slovenskega avto športa v normalne, “postkoronske” tire.
Oglej si celoten članek

Zamejski Slovenec Patrik Zajelšnik in njegova 500 konjska Norma M20FC sta bila na Gorjancih brez prave konkurence. Veliko bolj napeta je bila borba za preostale stopničke v skupni uvrstitvi za katere so se potegovali Vladimir Stankovič z dvolitrsko Formulo 3 Lola B09, Herman Waldy Jr. s Formulo Mater, Bernhard Gradischning (Norma M20FC) in Karll Schagerl (VW Golf R TFSI). 

Foto: Uroš Modlic GHD Gorjanci

GHD Slovenec za volanom najzmogljivejšega gorskega dirkalnika

V skupnem seštevku državnega prvenstva Slovenije je nesporni favorit bil Milan Bunič (Lancia Delta Integrale), za njim pa so se za mesta čim bližje vrhu borili Matej Grudink (Renault Clio), Matevž Čuden (Renault Clio), Matic Kogej (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Gregor Volk (Subaru Impreza). 

Foto: Uroš Modlic GHD Gorjanci

Stankovič bil hitro na poti, a ...

Po sobotnih treningih so favoriti bili bolj ali manj na pričakovanih mestih - Stankovič tretji skupno, Bubnič pa vodilni v razvrstitvi državnega prvenstva. Nedeljski dirki sta prinesli nepričkovane razplete. Najprej je odstopil Bubnič zaradi okvare sklopke, takoj za njim pa tudi Stankovič zaradi težav z elektroniko menjalnika. Sledilal je še nesreča Hermana Waldyja, kar je odprlo pot do drugega mesta Bernhardu Gradischnigu ter do tretjega mesta Karlu Schargelu.

Foto: Uroš Modlic GHD Gorjanci

Avto Stankovič zmagal v Skradinu

“Po sobotnih treningih smo ugotovili, da je zaradi izjemno neravnega asfalta potrebno temeljito spremeniti nastavitve podvozja na mojem dirkalniku. Kljub temu, da je okvara polosi preprečila nastop na 3. treningu, je nedeljske dirka pokazala, da je moja ekipa z Igorjem Rupnikom na čelu uspela odlično opraviti delo. Bil sem zelo hitro na poti, le 500 metrov pred ciljem pa me je ustavila okvara računalnika sistema za prestavljanje,” je po dirki povedal vidno razočarani Stankovič. 

Foto: Uroš Modlic GHD Gorjanci

Avto Približuje se spektakel na Gorjancih

V skupni razvrstitvi državnega prvenstva je po odstopu Bubniča slavil Matej Grudnik, drigi je bil Matic Kogej in tretji Matevž Čuden, ki je tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Državno prvenstvo Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu se bo nadaljevalo 8. in 9. avgusta v Lučinah (Gorenja vas).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.