Avto
734 ogledov

Stankovič zmagal v Skradinu

GHD
Državno prvenstvo v gorsko hitrostnem avtomobilizmu se je začelo prejšnji vikend v hrvaškem Skradinu. Vladimir Stankovič (T-2 Prokarting Racing) je bil najhitrejši v razredu dvolitrskih formul.

Vladimir Stankovič je letošnjo tekmovalno sezono začel z novim dirkalnikom. Formula 3 Lola B09 je zmogljivi izdelek legendarne angleške Lole. Odlikuje se z izjemno nizko težo, le 480 kilogramov, ter z zmogljivim dvolitrskim motorjem, ki premore 280 konjskih moči. 

Že po uvodnih dirkah na Hrvaškem in v Italiji, je Stankovič, kljub nekaterim začetnim tehničnim težavam, pokazal, da se bo zmožen z novim bolidom potegovati za najvišja mesta v svojem tekmovalnem razredu pa tudi v skupni razvrstitvi. 

Vladimir Stankovič GHD Avto Slovenec za volanom najzmogljivejšega gorskega dirkalnika

 | Avtor: GHD GHD

Prva letošnja dirka državnega prvenstva je bila izpeljana v živopisnem hrvaškem mestecu Skradin, na zelo lepi in hitri tekmovlani progi. Že po sobotnih treningih je Stankovič zasedel 1. mesto v razredu dvlitrskih formul, naskok na zmagovalne stopničke v skupni uvrstitvi pa mu je preprečila manjša tehnična težava v drugi tekmovalni vožnji: “Z zmago v svojem razredu sem zadovoljen, želel sem si tudi stopiti na stopničke v skupni uvrstitvi, žal pa je tehnična težava to preprečila in sem se moral zadovoljiti s 5. mestom skupno. Vseeno je novi bolid pokazal, da je zelo konkurenčen, pred našo ekipo pa je zahtevna naloga iskanja optimalnih nastavitev dirkalnika, tudi sam bom moral prilagoditi tehniko vožnje nekaterim njegovim specifikam. Po zmagi v Skradinu se že veselim prvega nastopa v Sloveniji, na Gorjancih.” je povedal Vladimir Stankovič.

Prvenstvo Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu se bo nadaljevalo 19. in 20. junija na Gorjancih (Novo mesto), ki bodo gostili tudi državno prvenstvo Avstrije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.