Okoljevarstveniki: nemški avtomobili pretežki

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nemški avtomobili so po mnenju okoljevarstvenikov preveliki in pretežki, težji avtomobili pa ustvarjajo več izpustov, ki škodujejo okolju, opozarjajo nemški okoljevarstveniki.
Oglej si celoten članek

V prvi polovici leta je bilo v Nemčiji registriranih tri milijone avtomobilov, vsak četrti pa je bil po mnenju okoljevarstvenikov prevelik in pretežek. Vsak peti avto na svetu je izdelan v tovarni nemških avtomobilskih proizvajalcev, ki so zadnja leta naklonjeni večjim in težjim avtomobilom, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V začetku leta je bilo sicer v Nemčiji registriranih le 19.000 avtomobilov na električni pogon. Nemški proizvajalci pa menijo, da je proizvodnja okolju prijaznejših avtomobilov predraga in nedobičkonosna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 22:40 28. September 2015.

    Dolgo so se Nemci norčevali iz ameriških cestnih ladij. Zdaj imajo isti problem sami. In z njimi naši dobavitelji...

  • 21:17 28. September 2015.

    Koncno se nekdo na glas pogovarja o masi.Kljucni faktor pri porabi je masa vozila. Sicer pa je res problem bolj …

  • "Nemški proizvajalci pa menijo, da je proizvodnja okolju prijaznejših avtomobilov predraga in nedobičkonosna."<br />Če bi naredil veliko število električnih avtomobilov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.