Avto
14 ogledov

Okoljevarstveniki: nemški avtomobili pretežki

Izpuh avtomobila Shutterstock
Nemški avtomobili so po mnenju okoljevarstvenikov preveliki in pretežki, težji avtomobili pa ustvarjajo več izpustov, ki škodujejo okolju, opozarjajo nemški okoljevarstveniki.

V prvi polovici leta je bilo v Nemčiji registriranih tri milijone avtomobilov, vsak četrti pa je bil po mnenju okoljevarstvenikov prevelik in pretežek. Vsak peti avto na svetu je izdelan v tovarni nemških avtomobilskih proizvajalcev, ki so zadnja leta naklonjeni večjim in težjim avtomobilom, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V začetku leta je bilo sicer v Nemčiji registriranih le 19.000 avtomobilov na električni pogon. Nemški proizvajalci pa menijo, da je proizvodnja okolju prijaznejših avtomobilov predraga in nedobičkonosna.

Komentarjev 6
  • Igor Đukanović 22:40 28.september 2015.

    Dolgo so se Nemci norčevali iz ameriških cestnih ladij. Zdaj imajo isti problem sami. In z njimi naši dobavitelji...

  • jakec1575 21:17 28.september 2015.

    Koncno se nekdo na glas pogovarja o masi.Kljucni faktor pri porabi je masa vozila. Sicer pa je res problem bolj tudi v tem, da so na cestah izjemno stari avotmobili. V nekem futuristicnem ctivu sem bral o tako imenovani hibridni ...prikaži več obliki lizinga, kot vrste narocnine na avto. Vsako leto tako zamenjas vozilo. ker se vozilo prakticno v celoti reciklira imajo od tega nacina veliko prizvajalci, okolje, ker so na cesti najnovejse tehnologije. Svet se je v razvoju v bistvu precej ustavil. IT "revolucionarne" resitve samo izboljsujejo izkusnjo uporabnika, zelo malo je takih, ki resno resujejo probleme. Droni v civilu, nekatere aplikacije za telo. mnoge paulenijo duha. Tudi avto na baterije, ravno ni preskok naprej. Vsaj dokler 273 elektrike ne dobimo iz obnovljivih virov. Vec prebojne znanosti, ki povozi komercializacijo kvazi znanosti.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:36 28.september 2015.

    "Nemški proizvajalci pa menijo, da je proizvodnja okolju prijaznejših avtomobilov predraga in nedobičkonosna."Če bi naredil veliko število električnih avtomobilov bi bila zadeva dobičkonosna.