OnStar v Evropi le še do leta 2020

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Ob združitvi PSA in Opla smo se spraševali, kdaj se bo ta poteza zgodila.
Oglej si celoten članek

OnStar je nabor storitev, ki jih od 1. septembra 2016 naprej tudi v Sloveniji za večino svojih avtomobilov ponuja Opel. Gre za sistem povezljivosti in omreženja, ki ponuja nabor najrazličnejših storitev za zagotavljanje večje varnosti in udobja med vožnjo. Nabor storitev ponuja možnost odklepanja in zaklepanja vozila na daljavo, diagnosticiranja vozila na daljavo, v primeru trka se avtomobil samodejno poveže z reševalci in razkrije lokacijo vozila, sistem omogoča blokado motorja v primeru kraje in lociranje odtujenega vozila, internetno točko in 4G povezljivost s spletom …

Avto OnStar bo ople naredil zelo pametne

Storitev je za slovenske uporabnike na voljo v slovenskem jeziku, saj so v ta namen v klicnem centru v Lutnu v Veliki Britaniji zaposlili pet oeraterjev, ki so 24 ur na dan, 365 ni na leto na voljo slovenskim uporabnikom OnStarja. V primeru, da je operater, ki je na razpolago v slovenskem jeziku zaseden, se javi operater v angleškem jeziku. To pomeni, da če se vam nesreča zgodi v Nemčiji ali želite kakšno drugo storitev, na primer vnos podatkov v navigacijsko napravo, vam bo na voljo slovensko govorieči operater.

Foto: Gregor Prebil Opel OnStar

Slovenija zorala ledino Slovenija z eCall sistemom prehitela vse

OnStar sistem že več dolga leta operira v ZDA in Kanadi, Mehiki in na Kitajskem, sicer pod znamko General Motors, katere del je bil do nedavnega Opel, ki je sistem prinesel v Evropo, zdaj pa so se združili s skupino PSA Peugeot Citroën. To pomeni, da bo Opel v skladu s strateškim načrtom PACE! psošešeno nadaljeval z integracijo tehnologij družbe Groupe PSA.

Po napovedi, da bo inženirska ekipa v Rüsselsheimu vodila razvoj lahkih gospodarskih vozil Groupe PSA, in dodelitvi 15 kompetenčnih centrov Oplovemu sedežu, bo Opel uvedel storitve družbe Groupe PSA za povezljivost v Evropi. Posledično bo Opel začel fazo opuščanja tehnologije OnStar, ki je v lasti GM, in jo bo zaključil do konca leta 2020.

Foto: Gregor Prebil Opel OnStar

OnStar tudi pri nas Od 1. septembra vam Opli z OnStarjem javijo, da so vam ukradli avto

Nove storitve za povezave, poimenovane Opel Connect, bodo v Oplovih osebnih in lahkih gospodarskih vozilih na voljo v začetku leta 2019. Eden od prvih modelov z možnostjo Opel Connect bo corsa naslednje generacije, ki jo bodo pri Oplu izdelovali tudi v različici z akumulatorskim električnim pogonom. Poleg klica v sili bo paleta storitev za povezljivost vključevala povezano navigacijo, diagnostiko vozila, pomoč v primeru kraje vozila, oddaljen dostop do vozila in upravljanje voznega parka, na voljo pa bosta tudi aplikaciji Apple CarPlay in Android Auto.1 Do leta 2024 bo Opel Connect na voljo v celotni paleti Oplovih modelov.

TEST OnStar: Iščete pokemona in najdete opel astro

“Opel se je uveljavil kot vodilno podjetje pri avtomobilskih storitvah povezljivosti. Nova tehnologija nam bo omogočila, da to vlogo v prihodnosti še bolj utrdimo,” se je na novico odzval Borut Gazvoda, direktor Opla v Sloveniji. Dodal je, da so lahko uporabniki, ki so se odločili za nadaljevanje naročnine na storitve OnStar, brez skrbi, saj jim bo med uvajanjem možnosti Opel Connect zagotovljena enaka raven storitev OnStar, za katere do konca leta 2020 skrbi podjetje OnStar Europe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.