Avto
516 ogledov

OnStar v Evropi le še do leta 2020

Opel OnStar Gregor Prebil
Ob združitvi PSA in Opla smo se spraševali, kdaj se bo ta poteza zgodila.

OnStar je nabor storitev, ki jih od 1. septembra 2016 naprej tudi v Sloveniji za večino svojih avtomobilov ponuja Opel. Gre za sistem povezljivosti in omreženja, ki ponuja nabor najrazličnejših storitev za zagotavljanje večje varnosti in udobja med vožnjo. Nabor storitev ponuja možnost odklepanja in zaklepanja vozila na daljavo, diagnosticiranja vozila na daljavo, v primeru trka se avtomobil samodejno poveže z reševalci in razkrije lokacijo vozila, sistem omogoča blokado motorja v primeru kraje in lociranje odtujenega vozila, internetno točko in 4G povezljivost s spletom …

Opel corsa Avto OnStar bo ople naredil zelo pametne

Storitev je za slovenske uporabnike na voljo v slovenskem jeziku, saj so v ta namen v klicnem centru v Lutnu v Veliki Britaniji zaposlili pet oeraterjev, ki so 24 ur na dan, 365 ni na leto na voljo slovenskim uporabnikom OnStarja. V primeru, da je operater, ki je na razpolago v slovenskem jeziku zaseden, se javi operater v angleškem jeziku. To pomeni, da če se vam nesreča zgodi v Nemčiji ali želite kakšno drugo storitev, na primer vnos podatkov v navigacijsko napravo, vam bo na voljo slovensko govorieči operater.

Opel OnStar | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

eCall Slovenija zorala ledino Avto Slovenija z eCall sistemom prehitela vse

OnStar sistem že več dolga leta operira v ZDA in Kanadi, Mehiki in na Kitajskem, sicer pod znamko General Motors, katere del je bil do nedavnega Opel, ki je sistem prinesel v Evropo, zdaj pa so se združili s skupino PSA Peugeot Citroën. To pomeni, da bo Opel v skladu s strateškim načrtom PACE! psošešeno nadaljeval z integracijo tehnologij družbe Groupe PSA.

Po napovedi, da bo inženirska ekipa v Rüsselsheimu vodila razvoj lahkih gospodarskih vozil Groupe PSA, in dodelitvi 15 kompetenčnih centrov Oplovemu sedežu, bo Opel uvedel storitve družbe Groupe PSA za povezljivost v Evropi. Posledično bo Opel začel fazo opuščanja tehnologije OnStar, ki je v lasti GM, in jo bo zaključil do konca leta 2020.

Opel OnStar | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Opel OnStar OnStar tudi pri nas Avto Od 1. septembra vam Opli z OnStarjem javijo, da so vam ukradli avto

Nove storitve za povezave, poimenovane Opel Connect, bodo v Oplovih osebnih in lahkih gospodarskih vozilih na voljo v začetku leta 2019. Eden od prvih modelov z možnostjo Opel Connect bo corsa naslednje generacije, ki jo bodo pri Oplu izdelovali tudi v različici z akumulatorskim električnim pogonom. Poleg klica v sili bo paleta storitev za povezljivost vključevala povezano navigacijo, diagnostiko vozila, pomoč v primeru kraje vozila, oddaljen dostop do vozila in upravljanje voznega parka, na voljo pa bosta tudi aplikaciji Apple CarPlay in Android Auto.1 Do leta 2024 bo Opel Connect na voljo v celotni paleti Oplovih modelov.

Opel OnStar TEST Avto OnStar: Iščete pokemona in najdete opel astro

“Opel se je uveljavil kot vodilno podjetje pri avtomobilskih storitvah povezljivosti. Nova tehnologija nam bo omogočila, da to vlogo v prihodnosti še bolj utrdimo,” se je na novico odzval Borut Gazvoda, direktor Opla v Sloveniji. Dodal je, da so lahko uporabniki, ki so se odločili za nadaljevanje naročnine na storitve OnStar, brez skrbi, saj jim bo med uvajanjem možnosti Opel Connect zagotovljena enaka raven storitev OnStar, za katere do konca leta 2020 skrbi podjetje OnStar Europe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.