Opel bo brezplačno nadgradil dizelske motorje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Opel je aktualiziral programsko opremo starejših dizelskih motorjev, ki bodo tako postali bolj čisti. V Nemčiji bodo lastnikom prizadetih avtomobilov nadgradnjo omogočili brezplačno.
Oglej si celoten članek

Opel bo namreč lastnikom okrog 100.000 starejših dizelskih avtomobilov v Nemčiji ponudil brezplačno nadgradnjo izpušnega sistema, za kar je pridobil tudi odobritev zveznega ministrstva za promet. Z nadgradnjo, za katero so se pri nemškem Oplu odločili prostovoljno, bodo zmanjšali predvsem izpuste dušikovih oksidov motorjev dizelskih različic opel aster, cors in insignij, ki so bile izdelane med leti 2014 in 2018.

Avto Ljudje naklonjeni prepovedi prodaje bencinskih in dizelskih avtomobilov

Foto: Andrej Leban Opel corsa

Oplova nadgradnja je sicer del večje akcije avtomobilskih proizvajalcev v Nemčiji. Ti so po razvpitem dizelskem škandalu leta 2018 namreč pripravili koncepte za prostvoljno softversko nadgradnjo dizelskih motorjev, ministrstvo za promet pa od septembra 2018 preverja, če predlagani ukrepi res vodijo k izboljšavam.

Avto Med državami, ki nameravajo prepovedati prodajo dizlov in bencincev tudi Slovenija

Pri Oplu zatrjujejo, da bo njihova softverska nadgradnja dokazano izboljšala izpuste dušikovih oksidov. Hkrati so še enkrat zatrdili, da so motorji, ki jih bodo nadgradili, zakonite zahteve glede izpustov škodljivih snovi izpolnjevali že v času njihove prodaje.

Avto Dizelski motor postaja zastarel

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.