Avto > Iz druge roke
4951 ogledov

Opel bo brezplačno nadgradil dizelske motorje

Opel Astra Saša Despot
Opel je aktualiziral programsko opremo starejših dizelskih motorjev, ki bodo tako postali bolj čisti. V Nemčiji bodo lastnikom prizadetih avtomobilov nadgradnjo omogočili brezplačno.

Opel bo namreč lastnikom okrog 100.000 starejših dizelskih avtomobilov v Nemčiji ponudil brezplačno nadgradnjo izpušnega sistema, za kar je pridobil tudi odobritev zveznega ministrstva za promet. Z nadgradnjo, za katero so se pri nemškem Oplu odločili prostovoljno, bodo zmanjšali predvsem izpuste dušikovih oksidov motorjev dizelskih različic opel aster, cors in insignij, ki so bile izdelane med leti 2014 in 2018.

bencinska črpalka, gorivo Avto Ljudje naklonjeni prepovedi prodaje bencinskih in dizelskih avtomobilov

Opel corsa | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Oplova nadgradnja je sicer del večje akcije avtomobilskih proizvajalcev v Nemčiji. Ti so po razvpitem dizelskem škandalu leta 2018 namreč pripravili koncepte za prostvoljno softversko nadgradnjo dizelskih motorjev, ministrstvo za promet pa od septembra 2018 preverja, če predlagani ukrepi res vodijo k izboljšavam.

Dizelski avtomobili Avto Med državami, ki nameravajo prepovedati prodajo dizlov in bencincev tudi Slovenija

Pri Oplu zatrjujejo, da bo njihova softverska nadgradnja dokazano izboljšala izpuste dušikovih oksidov. Hkrati so še enkrat zatrdili, da so motorji, ki jih bodo nadgradili, zakonite zahteve glede izpustov škodljivih snovi izpolnjevali že v času njihove prodaje.

VW Arteon Shooting Brake Avto Dizelski motor postaja zastarel
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.