Opel razkril karavansko astro, ki prinaša uporabno novost

Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer Foto: Opel Nova opel astra sports tourer
Opel je po kombilimunski različici nove generaciji astre zdaj predstavil še karavansko, sports tourer različico, ki prinaša posebnost v prtljažniku.
Oglej si celoten članek

Pričakovano astra sports tourer deli oblikovne poteze s kombilimuzinsko različico, ki smo jo pred kratkim prvič v živo spoznali tudi sami. Primer so ostri LED žarometi z dnevnimi lučmi, povezani s kosom črne obloge visokega sijaja, v kateri so nameščeni različni senzorji.

Nova astra Povsem nova opel astra!

Foto: Opel Nova opel astra sports tourer

Razlike med obema različicama se kažejo v podaljšani strešni liniji in karavanskem zadku. Astra sports tourer v dolžino meri 4,6 metra, v širino 1,8 metra in v višino 1,4 metra. Največja razlika je seveda v prtljažnem prostoru. Karavan ponuja 608 litrov tovornega prostora, v primeru podrtja zadnjih sedežev se prostornina poveča na 1634 litrov.

Avto Električni opel za manj kot osem tisočakov

Foto: Opel Nova opel astra sports tourer

Posebnost v prtljažniku

Podrobnosti še niso znane, pričakuje pa se, da bo sport tourer posnemala tudi glede družine motorjev, ki so na voljo v kombilimuzini. To pomeni, da bo možno izbirati med 1,2-litrskim turbobencinskim trivaljnikom, ki je na voljo v različicah s 108 KM in 128 KM, ter 1,5-litrski štirivaljni turbodizel s 128 KM.

Foto: Opel Nova opel astra sports tourer

Za volanom Pri nas eden od zadnjih tradicionalnih Oplov

Pričakujeta se tudi dve priključno-hibridni različici, ki kombinirata 1,6-litrski štirivaljnik s turbopolnilnikom, električni motor in baterijo s kapaciteto 12,4 kWh s sistemsko močjo 178 KM oziroma 222 KM. Priključno-hibridne različice imajo nekoliko manjši prtljažnik s 548 litri, ko se izravna sedeže zadaj pa 1.574 litrov.

Foto: Opel Nova opel astra sports tourer

Avto Vozili smo električni dostavnik - je rešitev za mesta?

Pri Oplu poudarjajo, da bodo modeli, opremljeni z bencinskimi in dizelskimi motorji, vključevali premično dno v prtljažniku, ki ga je mogoče nastaviti v visoke in nizke položaje. Lahko se tudi nagne pod kotom 45 stopinj.

Poleg tega je mogoče shraniti izvlečno prekrivalo prtljažnika, ko je premično dno v zgornjem in spodnjem položaju. Komplet za popravilo pnevmatik in prva pomoč sta shranjena v predalih pod dnom, ki sta dostopna iz prtljažnika ali zadnjega sedeža. To pomeni, da ju lahko dosežete, ne da bi morali v celoti raztovoriti prtljažnik. Prtljažna vrata se samodejno odpirajo in zapirajo z gibom noge pod zadnjim odbijačem.

Ko že govorimo o kabini avtomobila, je serijsko opremljen z 10-palčno digitalno instrumentno ploščo, velikim zaslonom za informacije in razvedrilom z brezžičnim sistemom Apple CarPlay in Android Auto.

Foto: Opel Nova opel astra sports tourer

Dobave za prve kupce se bodo začele sredi leta 2022.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:25 1. December 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.