Avto
4383 ogledov

Opel razkril karavansko astro, ki prinaša uporabno novost

Nova opel astra sports tourer
1/11
Opel
Opel je po kombilimunski različici nove generaciji astre zdaj predstavil še karavansko, sports tourer različico, ki prinaša posebnost v prtljažniku.

Pričakovano astra sports tourer deli oblikovne poteze s kombilimuzinsko različico, ki smo jo pred kratkim prvič v živo spoznali tudi sami. Primer so ostri LED žarometi z dnevnimi lučmi, povezani s kosom črne obloge visokega sijaja, v kateri so nameščeni različni senzorji.

Opel astra Nova astra Avto Povsem nova opel astra!

Nova opel astra sports tourer | Avtor: Opel Opel

Razlike med obema različicama se kažejo v podaljšani strešni liniji in karavanskem zadku. Astra sports tourer v dolžino meri 4,6 metra, v širino 1,8 metra in v višino 1,4 metra. Največja razlika je seveda v prtljažnem prostoru. Karavan ponuja 608 litrov tovornega prostora, v primeru podrtja zadnjih sedežev se prostornina poveča na 1634 litrov.

Opel rocks-e Avto Električni opel za manj kot osem tisočakov

Nova opel astra sports tourer | Avtor: Opel Opel

Posebnost v prtljažniku

Podrobnosti še niso znane, pričakuje pa se, da bo sport tourer posnemala tudi glede družine motorjev, ki so na voljo v kombilimuzini. To pomeni, da bo možno izbirati med 1,2-litrskim turbobencinskim trivaljnikom, ki je na voljo v različicah s 108 KM in 128 KM, ter 1,5-litrski štirivaljni turbodizel s 128 KM.

Nova opel astra sports tourer | Avtor: Opel Opel

Za volanom Avto Pri nas eden od zadnjih tradicionalnih Oplov

Pričakujeta se tudi dve priključno-hibridni različici, ki kombinirata 1,6-litrski štirivaljnik s turbopolnilnikom, električni motor in baterijo s kapaciteto 12,4 kWh s sistemsko močjo 178 KM oziroma 222 KM. Priključno-hibridne različice imajo nekoliko manjši prtljažnik s 548 litri, ko se izravna sedeže zadaj pa 1.574 litrov.

Nova opel astra sports tourer | Avtor: Opel Opel

Opel Vivaro-e Avto Vozili smo električni dostavnik - je rešitev za mesta?

Pri Oplu poudarjajo, da bodo modeli, opremljeni z bencinskimi in dizelskimi motorji, vključevali premično dno v prtljažniku, ki ga je mogoče nastaviti v visoke in nizke položaje. Lahko se tudi nagne pod kotom 45 stopinj.

Poleg tega je mogoče shraniti izvlečno prekrivalo prtljažnika, ko je premično dno v zgornjem in spodnjem položaju. Komplet za popravilo pnevmatik in prva pomoč sta shranjena v predalih pod dnom, ki sta dostopna iz prtljažnika ali zadnjega sedeža. To pomeni, da ju lahko dosežete, ne da bi morali v celoti raztovoriti prtljažnik. Prtljažna vrata se samodejno odpirajo in zapirajo z gibom noge pod zadnjim odbijačem.

Ko že govorimo o kabini avtomobila, je serijsko opremljen z 10-palčno digitalno instrumentno ploščo, velikim zaslonom za informacije in razvedrilom z brezžičnim sistemom Apple CarPlay in Android Auto.

Nova opel astra sports tourer | Avtor: Opel Opel

Dobave za prve kupce se bodo začele sredi leta 2022.

Komentarjev 1
  • Brittany_Edwards 15:25 01.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦