Opel še enkrat: Od leta 2028 le še na elektriko

Foto: Opel
Foto: Opel
Opel namerava v dveh letih elektrificirati vse modele avtomobilov. Od leta 2028 naprej pa v Evropi ne namerava več prodajati vozil z motorjem z notranjim izgorevanjem.
Oglej si celoten članek

Nemški avtomobilski proizvajalec Opel namerava v dveh letih vse svoje modele avtomobilov na trgu ponuditi v električni različici. V Oplu bodo v prihodnje bistveno povečali vlaganja v razvoj baterij za daljši doseg, sporočilo avtomobilskega proizvajalca povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Avto Vozili smo električni dostavnik - je rešitev za mesta?

Potrošnikom naj bi bila vsa Oplova vozila v električni različici na voljo od leta 2024, je za časnik Augsburger Allgemeine povedal prvi mož Opla Uwe Hochgeschurtz.

Avto Električni opel za manj kot osem tisočakov

Foto: Opel Opel astra

"Glede na okvirje, ki so jih postavili politiki, je jasno, da imajo motorji z notranjim izgorevanjem rok trajanja," je dodal Hochgeschurtz. Opel naj bi jih na evropskem trgu opustil leta 2028.

Avto Promotorka enostavne e-vožnje

Opel je edina nemška znamka v avtomobilski skupini Stellantis, ki jo sestavljata še Peugeotova krovna družba PSA in Fiat-Chrysler.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.